Lisää

  Jeff Bezos myi Amazon-osakkeita 4 miljardin dollarin edestä viikon aikana

  Amazonin osakkeen kurssi ei juurikaan muuttunut tiistain kauppojen jälkimainingeissa.

  World News Network

  Amazonin perustaja ja miljardööri Jeff Bezos on myynyt yhtiön osakkeita 2 miljardin dollarin edestä lisää, nostaen viime viikon aikana myytyjen osakkeiden kokonaisarvon 4 miljardiin dollariin. Tiedot käyvät ilmi viranomaisille tehdyistä ilmoituksista.

  Tiistaina Amazonin tekemästä ilmoituksesta selviää, että Seattle-pohjaisen yhtiön toimitusjohtajuudesta vuonna 2021 luopunut, mutta yhä hallituksen puheenjohtajana toimiva Bezos myi 12 miljoonaa osaketta noin 2 miljardilla dollarilla viime perjantain ja maanantain välisenä aikana.

  Aiemmin viime viikolla Bezos myi myös noin 2 miljardin dollarin arvosta osakkeita, noin 12 miljoonaa kappaletta, viranomaisille tehdyt ilmoitukset osoittavat.

  Amazon tiedotti helmikuussa, että Bezos – joka Forbesin mukaan kuuluu maailman rikkaimpiin henkilöihin omaisuuden ollessa 190 miljardia dollaria – aikoo myydä jopa 50 miljoonaa Amazon-osaketta välittäjä Morgan Stanleyn kautta tammikuun 2025 loppuun mennessä.

  Vaikka Bezos on myynyt osakkeita, hän on edelleen Amazonin suurin osakkeenomistaja noin 9 prosentin osuudella, tiedot S&P Capital IQ:sta selviävät.

  Amazonin osakkeen kurssi ei juurikaan muuttunut tiistain kauppojen jälkimainingeissa. Amazoning osakkeiden kurssinousu on kuitenkin ollut yli 50 prosenttia viimeisen 12 kuukauden aikana. Nousu on nostanut osakkeen hinnan lähelle kaikkien aikojen huippua ja yhtiön markkina-arvon 1,75 biljoonaan dollariin.

  Amazon kieltäytyi kommentoimasta asiaa.

  Muutos 17.2.2024: Muokattu artikkelin kuvaa.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeFT

  Enemmän luettavaa