Lisää

    Israel hyökkäsi useisiin kohteisiin Libanonissa

    Israel teki sarjan iskuja Libanoniin keskiviikkona. Asiasta kertoi Israelin armeijan tiedottaja Daniel Hagari.

    World News Network

    ”IDF-sotakoneet ovat käynnistäneet laajan hyökkäysaallon Libanonin aluetta vastaan”, armeijan tiedottaja Daniel Hagari kirjoitti viestipalvelu X:ssä. Israelin puolustusvoimat IDF on vahvistanut iskut.

    Libanonilaisen median mukaan hyökkäykset kohdistuivat useisiin kaupunkeihin ja kyliin Nabatiehin alueella Etelä-Libanonissa. Hizbollahin liittyvät tiedotusvälineet kertoivat, että nainen ja hänen kaksi poikaansa tapettiin Souanehin kaupungissa ja yksi henkilö Aadchitin kylässä. Lisäksi on kerrottu useista loukkaantumisista.

    Aiemmin päivällä Etelä-Libanonista oli ammuttu raketteja kohti Pohjois-Israelia. Kukaan ei ole ottanut vastuuta hyökkäyksistä, mutta epäilyt kohdistuvat Libanonin Hizbollahiin, jolla on vahvin tuki Etelä-Libanonissa.

    Vastaus hyökkäykseen

    Yksi Israelia vastaan ​​tehdyistä raketti-iskuista oli suunnattu sotilastukikohtaan Safedin kaupungissa. Israelin tiedotusvälineiden mukaan yksi nainen kuoli ja kahdeksan muuta loukkaantui.

    Anders Persson, Linnaeus-yliopiston tutkija ja luennoitsija, joka keskittyy erityisesti Israelin ja Palestiinan konfliktiin, tulkitsee Israelin hyökkäyksen vastauksena Safedia vastaan ​​tehtyyn hyökkäykseen.

    Se näyttää olevan kontrolloitu vastaus, jolla ei ole tarkoitus kärjistää tilannetta entisestään, hän sanoi pian Etelä-Libanonin uutisten jälkeen.

    Muutos 17.2.2024: Muokattu artikkelin kuvaa.

    Uusimmat

    Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
    Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

    Enemmän luettavaa