Lisää

  Elon Musk tekee pesäeroa Delawareen siirtämällä SpaceX:n Texasiin

  Elon Musk siirsi myös aivoimplanttiyhtiönsä Neuralinkin Delawaresta Nevadaan viime viikolla.

  World News Network

  Miljardööri siirtää jo toisen yrityksen pois osavaltiosta, jossa hänen 56 miljardin dollarin Tesla-palkkiopakettinsa purettiin.

  Elon Musk aikoo siirtää SpaceX:n yritysrekisteröinnin Delawaresta Texasiin. Tämä on seurausta siitä, että Delawaren tuomari hylkäsi viime kuussa Muskin 56 miljardin dollarin palkkiopaketin Teslalla.

  Musk, maailman rikkain mies, siirsi myös aivoimplanttiyhtiönsä Neuralinkin viime viikolla Delawaresta Nevadaan. SpaceX on kuitenkin huomattavasti suurempi yritys – lähes 200 miljardin dollarin arvostuksen myötä se on yksi maailman arvokkaimmista yksityisistä yrityksistä.

  ”Jos yrityksesi on edelleen Delawaren osavaltiossa, suosittelen siirtymistä toiseen osavaltioon mahdollisimman pian”, Musk kirjoitti viestipalvelu X:ssä keskiviikkona.

  Muskin yritykset jättävät Delawaren

  SpaceX, jonka pääkonttori sijaitsee Etelä-Kaliforniassa, on viimeisin Muskin puolen tusinasta yhtiöstä, joka suunnittelee Delawaresta poistumista. Delaware on pieni itäinen osavaltio Marylandin itäpuolella, joka on ollut pitkään suosittu yritysrekisteröintivaihtoehto suurten yritysten keskuudessa osittain läpinäkyvän yrityslain, vuosien oikeuskäytännön ja laajan lakimiesyhteisön ansiosta.

  Muutoksen taustalla vaikuttaa viime kuussa tapahtunut tapaus, jossa Delawaren tuomari Kathaleen McCormick mitätöi Muskin sähköautoyhtiö Teslalle aiotun 56 miljardin dollarin palkkion. McCormick perusteli päätöstään sillä, että Musk oli käyttänyt kohtuutonta määräysvaltaa yrityksen hallitukseen vaikka omistikin vain vähemmistöosuuden Teslasta. Hän kutsui Muskia ”paradigmaattisesti ’Supertähti-toimitusjohtajaksi'” päätöksessään.

  McCormickin päätöksen jälkeen Musk sanoi, että muiden perustajien tulisi perustaa yrityksensä ”Nevadaan tai Texasiin, jos haluat, että osakkeenomistajat päättävät asioista” viestipalvelu X:ssä, jonka hän myös omistaa. Musk on myös luvannut järjestää äänestyksen Teslan osakkeenomistajille sähköautovalmistajan yritysrekisteröinnin siirtämisestä Texasiin. Tämä prosessi on todennäköisesti monimutkaisempi, sillä Tesla on pörssiyhtiö.

  Texas on pyrkinyt viime aikoina haastamaan Delawaren maineen yritysystävällisenä osavaltiona. Osavaltio hyväksyi kuvernöörin allekirjoittaman lain uuden Texasin yritystuomioistuimen perustamiseksi, joka käsittelee yrityskiistoja erikoistuneiden tuomareiden kanssa. Osavaltion virkamiehet ovat aktiivisesti markkinoineet uutta tuomioistuinta muualla sijaitseville yrityksille yhtä hienostuneina ja tehokkaina, vaikka itse oikeusistuimen ja sen toiminnan yksityiskohdat ovat vielä keskeneräisiä.

  Kaksi muuta Muskin yritystä – viestipalvelu-X, eli entinen Twitter ja xAI, keinotekoisen älyn start-up-yritys, jolle hän haalii miljardien dollarien rahoitusta – on rekisteröity Nevadassa.

  Muutos 17.2.2024: Muokattu artikkelin kuvaa.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeFT

  Enemmän luettavaa