Lisää

  Poliisi valvoo Lapin teillä

  Lapin poliisi valvoo hiihtolomaliikennettä näkyvästi siellä, missä liikenne on vilkkainta.

  World News Network

  Kotimaan hiihtolomaviikot ajoittuvat tänä vuonna viikoille 8-10, joka on perinteisesti tarkoittanut huomattavasti lisääntyvää liikennemäärää pohjoisen teillä, erityisesti hiihtokeskusten läheisyydessä, verrattuna tavallisiin talviviikonloppuihin.

  Hiihtolomaviikoilla pohjoisessa järjestetään myös laaja kansainvälinen Nordic Response 24 -harjoitus1, joka näkyy Lapissa liikenteen ruuhkautumisena. Vaikutus liikenteeseen voi osin olla merkittävää. Poliisi on varautunut liikennemäärien kasvuun.

  Hiihtolomaliikenteen valvonnassa painottuvat nopeus- ja ajotapavalvonta, turvavälit sekä rattijuopumus- ja ajoterveysvalvonta. Moni tunturikeskuksiin matkaava vetää perässään kevytperävaunua, jossa mukana kulkee kelkka tai kaksi. Ajoneuvojen kunnon lisäksi myös ajoneuvoyhdistelmät ovat valvonnan kohteena. Huolimattomasti kuormattu kevytperävaunu voi jarruttomana äkillisessä tilanteessa aiheuttaa ajoneuvon hallinnan menetyksen.

  ”Kiireessä liikenneturvallisuuden perusasiat voivat unohtua. Kun ajoneuvo on kunnossa, matkasuunnitelmaan on varattu riittävästi taukoja, muistetaan turvavälit, huomioidaan vaihtelevat nopeusrajoitukset sekä Lapin talviolosuhteet, saadaan jo näillä asioilla liikenne sujumaan turvallisesti sekä jouhevasti”, neuvoo Lapin liikenneyksikön johtaja komisario Mika Grönroos, poliisin julkaiseman tiedotteen mukaan.

  Näkyvän valvonnan yhtenä tarkoituksena on estää ennalta kuljettajien riskinottoa. Tärkeintä on, että kaikki pääsevät turvallisesti perille hiihtoloman viettoon.

  Muutos 17.2.2024: Muokattu artikkelin kuvaa.


  Viitteet
  1. https://maavoimat.fi/-/1948673/nordic-response-24-harjoitus-nakyy-ja-kuuluu-lapissa

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa