Lisää

  Äkäslompolon hostellipalon tutkinta on vasta alussa

  Poliisilla ei toistaiseksi ole antaa tarkempia vastauksia kysymyksiin. Tapahtuneessa ei epäillä tässä vaiheessa rikosta.

  World News Network

  Lue taustaa: Äkäslompolon hostellipalossa kuollut kaksi ihmistä
  Lue taustaa: Äkäslompolon hostellipalo: Todennäköisesti kolmaskin kuollut
  Lue lisää: Äkäslompolon hostellin tulipalo alkanut rakennuksen ulkopuolelta
  Lue lisää: Äkäslompolon hostellipalon tutkinta etenee

  Kolarin Äkäslompolossa sijaitseva Silver Fox -hostellirakennus on tuhoutunut täysin tiistain vastaisena yönä 13.2.2024 alkaneessa tulipalossa.

  Rakennuksesta pelastautui omatoimisesti 31 henkilöä. Poliisi on löytänyt raunioista varmuudella kaksi vainajaa, suomalaisen ja keskieurooppalaisen. Yksi henkilö on vielä tavoittamatta tai löytymättä. Poliisi pitää hyvin todennäköisenä, että kolmas kadoksiin jäänyt henkilö oli hostellissa palon syttymisaikaan ja siten menehtynyt. Poliisi ei tule kertomaan uhreista enempää.

  Tutkinta on alkuvaiheessa, eikä poliisilla ole toistaiseksi antaa tarkempia vastauksia muun muassa kysymyksiin, mistä palo oli saanut alkunsa ja miten se oli edennyt. Poliisi ei ota kantaa siihen, miten pelastustoimet etenivät.

  Poliisi jatkaa tutkintaa tekemällä muun muassa teknistä tutkintaa ja puhuttamalla henkilöitä. Tutkintaa tehdään yhteistyössä Onnettomuustutkintakeskuksen, Lapin Pelastuslaitoksen ja vakuutusyhtiön kanssa. Tutkinta tulee kestämään kuukausia.

  Tapahtuneessa ei epäillä tässä vaiheessa rikosta.

  Palopaikan eristys jatkuu ja lentokieltoa on jatkettu

  Palopaikalle ei ole pääsyä muilla kuin viranomaisilla. Palopaikan alueelle on asetettu tiistaina 13.2. lentokielto, jonka säde on 250 metriä palopaikan ympärillä. Lentokieltoa on jatkettu lauantaihin 17.2.2024 klo 12 saakka. Lentokielto ei koske tutkintaa tekeviä viranomaisia.

  Tapahtumapaikan kuva- ja videomateriaali

  Poliisi kiittää henkilöitä, jotka ovat toimittaneet poliisille tapahtuman video- ja kuvamateriaalia. Materiaalia voi toimittaa yhä poliisin ulkoiselle tallennusalustalle.

  Muutos 17.2.2024: Muokattu artikkelin kuvaa.
  Muutos 22.2.2024: Lisätty linkit aiheeseen liittyen.
  Muutos 8.3.2024: Lisätty aihelinkki.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa