Lisää

  Israelin ministerit vastustavat Palestiinan valtion perustamista

  Israel väittää Palestiinan valtion muodostavan eksistentiaalisen uhan Israelin valtiolle.

  World News Network

  Pääministeri Benjamin Netanyahun hallituksen ministerit ovat torjuneet Palestiinan valtion perustamisen. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun Washington Post oli julkaissut raportin, jonka mukaan Yhdysvallat, Israelin tärkein liittolainen, edistää suunnitelmia Palestiinan valtion perustamiseksi.

  ”Emme millään tavalla hyväksy tätä suunnitelmaa, jonka mukaan palestiinalaiset ansaitsevat palkinnon meitä vastaan tekemästään kauheasta joukkomurhasta: Suunnitelmaa Palestiinan valtiosta, jonka pääkaupunki on Jerusalem”, sanoi valtiovarainministeri Bezalel Smotrich.

  Smotrich väitti Palestiinan valtion muodostavan eksistentiaalisen uhan Israelin valtiolle ja viittasi 7. lokakuuta tapahtuneisiin väkivaltaisuuksiin. Hän vaati myöhemmin torstaina kokoontuvaa turvallisuuskabinettia ottamaan selkeän kannan Palestiinan valtiota vastaan.

  Muita Netanyahun hallituksen ministereitä, jotka ovat vastustaneet Palestiinan valtion perustamista, ovat mm. ulkoministeri Eli Cohen ja oikeusministeri Yariv Levin.

  Palestiinan ulkoministeriö sanoi, että mikä tahansa poliittinen aloite, joka ei ala Palestiinan valtiosta YK:n täysjäsenenä, on tuomittu epäonnistumaan.

  Yhdysvallat ja arabimaat laativat Lähi-idän sodanjälkeistä suunnitelmaa

  Washington Postin torstaina julkaiseman raportin mukaan Yhdysvallat on tehnyt yhteistyötä useiden arabimaiden kanssa Lähi-idän sodanjälkeisen suunnitelman laatimiseksi. Suunnitelmaan osallistuvat maat, Egypti, Jordania, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat, Qatar ja Saudi-Arabia, ovat kaikki valtioita, joiden kanssa Israel on pyrkinyt solmimaan diplomaattisia suhteita jo pitkään.

  Suunnitelman keskeisenä elementtinä on vakaa aikataulu Palestiinan valtion perustamiselle. Tämän uskotaan tuovan alueelle pysyvää rauhaa ja vakautta.

  Yksityiskohtia suunnitelmasta ei ole vielä julkistettu, mutta sen odotetaan käsittelevän myös muita tärkeitä kysymyksiä, kuten Jerusalemin asemaa ja palestiinalaispakolaisten oikeuksia.

  Suunnitelman onnistuminen riippuu suurelta osin Israelin ja palestiinalaisten halukkuudesta tehdä kompromisseja. Se on kuitenkin merkittävä askel kohti Lähi-idän konfliktin ratkaisua.

  Verkkomedia

  Victor A. Lausas
  info@verkkomedia.org

  Muutos 18.2.2024: Muokattu artikkelin kuvaa.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa