Lisää

    Putin kehottaa venäläisiä hankkimaan lisää lapsia

    Syntyvyyden lasku ei ole yksistään Venäjällä esiintyvä ongelma, myös länsi kipuilee saman aiheen kanssa.

    World News Network

    Venäjän perheiden on synnytettävä vähintään kaksi lasta kansan etnisen selviytymisen vuoksi ja vähintään kolme lasta, jotta se kehittyisi ja kasvaisi, presidentti Vladimir Putin sanoi torstaina.

    Venäjä on kärsinyt raskaita, mutta julkistamattomia tappioita sen jälkeen, kun se aloitti sodan Ukrainassa lähes kaksi vuotta sitten, ja sadat tuhannet ihmiset ovat paenneet maasta konfliktin vastustamisen tai taisteluun kutsumisen pelossa.

    Putin sanoi panssaritehtaan työntekijöille Uralin alueella, että kaksi lasta perhettä kohden on vähimmäismäärä, jos Venäjän kansojen halutaan säilyttää identiteettinsä.

    ”Jos haluamme selviytyä etnisenä ryhmänä – no, tai etnisinä ryhminä, jotka asuvat Venäjällä – meillä on oltava vähintään kaksi lasta”, Putin sanoi.

    Jos jokaisessa perheessä olisi vain yksi lapsi, väkiluku supistuisi, hän sanoi. ”Ja kasvaaksesi ja kehittyäksesi tarvitset vähintään kolme lasta.”

    Putin sanoo olevansa ”perinteisten arvojen” kannattaja, jotka perustuvat perheeseen, kansaan ja ortodoksiseen kristilliseen uskoon.

    Länsi kipuilee saman aiheen kanssa

    Syntyvyys on laskenut Suomessa viimeiset kymmenen vuotta, ja väestö ikääntyy. Kehitys haastaa hyvinvointivaltion rakenteita, kun pienenevän työikäisen väestön pitäisi pystyä huolehtimaan kasvavasta ikääntyvien joukosta.

    Suomalaisille myyty ratkaisu on ollut ennemminkin maahanmuuton lisääminen.

    Kuva: Syntyvyys Pohjoismaissa. | Väestöliitto

    Verkkomedia

    Victor A. Lausas
    info@verkkomedia.org

    Muutos 17.2.2024: Muokattu artikkelin kuvaa.

    Uusimmat

    Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
    Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
    LähdeREUTERS

    Enemmän luettavaa