Lisää

  Kreikka laillistaa samaa sukupuolta olevien avioliiton

  Kiistelty laki antaa samaa sukupuolta oleville pareille oikeuden avioitua ja adoptoida lapsia.

  World News Network

  Kreikan parlamentti hyväksyi torstaina lain, joka sallii samaa sukupuolta olevien siviiliavioliiton, mikä on LGBT-oikeuksien kannattajien maamerkkivoitto. Parlamentissa katsojat ja kymmenet Ateenan kaduille kokoontuneet tervehtivät hurraavasti.

  Laki antaa samaa sukupuolta oleville pareille oikeuden avioitua ja adoptoida lapsia, ja se tulee sen jälkeen, kun LGBT-yhteisö on kampanjoinut vuosikymmeniä tasa-arvon puolesta avioliitossa sosiaalisesti konservatiivisessa maassa.

  Kreikka on yksi ensimmäisistä ortodoksisista kristityistä maista, joka sallii tällaiset liitot.

  ”Tämä on historiallinen hetki”, samaa sukupuolta olevien vanhempien ryhmän Rainbow Families johtaja Stella Belia kertoi Reutersille. ”Tämä on ilon päivä.”

  Lakiehdotuksen hyväksyi 176 kansanedustajaa 300-paikkaisessa parlamentissa, ja siitä tulee laki, kun se julkaistaan hallituksen virallisessa lehdessä.

  Vaikka pääministeri Kyriakos Mitsotakisin keskustaoikeistopuolueen Uusi demokratia -puolueen jäsenet pidättyivät äänestämästä tai äänestivät lakiesitystä vastaan, se sai riittävästi tukea vasemmisto-oppositiosta harvinaisessa puolueiden välisessä yhtenäisyydessä kireästä keskustelusta huolimatta.

  Muutos 17.2.2024: Muokattu artikkelin kuvaa.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa