Lisää

  Israel pommittaa Gazaa, suurin toimiva sairaala piiritettynä

  Israelin ilma- ja maahyökkäys on tuhonnut pienen Gazan alueen tappaen 28 775 ihmistä, enimmäkseen siviilejä, Palestiinan terveysviranomaisten mukaan ja pakottaen lähes kaikki sen yli 2 miljoonaa asukasta kodeistaan.

  World News Network

  Gazan suurin toimiva sairaala piiritettiin perjantaina Israelin toimesta konfliktissa islamistiryhmä Hamasia vastaan, mikä jätti potilaat ja lääkärit avuttomaksi kaaoksessa, kun Israelin hävittäjät iskivät Rafahiin, palestiinalaisten viimeiseen turvapaikkaan erillisalueella, viranomaiset sanoivat.

  Israelin joukot ilmoittivat torstaina tehneensä ratsian lääketieteelliseen kompleksiin, koska videomateriaali näytti huutoa ja tulitusta pimeillä käytävillä hyökkäyksessä, joka herätti akuutin huolen satojen potilaiden ja lääkintätyöntekijöiden kohtalosta sekä monien kotiseudultaan siirtymään joutuneiden palestiinalaisten kohtalosta, jotka olivat etsineet sieltä taisteluilta suojaa.

  Israelin armeija kutsui Nasserin sairaalaan tehtyä ratsiaa ”täsmälliseksi ja rajoitetuksi” ja sanoi, että se perustui tietoihin, joiden mukaan Hamas-militantit piileskelivät ja olivat pitäneet laitoksessa panttivankeja, joissa saattaa olla vankien ruumiita.

  Lisää siviiliuhreja Gazassa

  Gazan terveysministeriö kertoi perjantaina, että viisi sairaalassa ollutta potilasta kuoli tehohoidossa sähkökatkojen ja hapensyötön katkeamisen seurauksena.

  Maailman terveysjärjestö (WHO) ilmoitti perjantaina yrittävänsä päästä Nasserin sairaalaan Israelin hyökkäyksen jälkeen.

  ”Sairaalassa on edelleen vakavasti loukkaantuneita ja sairaita potilaita”, WHO:n tiedottaja Tarik Jasarevic sanoi.

  ”Polttoainetta on toimitettava kiireellisesti, jotta voidaan varmistaa hengenpelastuspalveluiden jatkuminen… Yritämme päästä käsiksi, koska ihmiset, jotka ovat edelleen Nasserin lääketieteellisessä kompleksissa, tarvitsevat apua.”

  Israelin armeija sanoi, että joukot ovat pidättäneet yli 20 palestiinalaista, joiden se väitti olleen osallisena lokakuun 7. päivän hyökkäyksessä, ja pidättivät kymmeniä muita kuulusteluja varten. Sen mukaan sotilaat olivat löytäneet sairaalasta myös ammuksia ja aseita.

  Muutos 17.2.2024: Muokattu artikkelin kuvaa.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa