Lisää

  Trumpille määrättiin yli 350 miljoonan dollarin sakot

  New Yorkin oikeusministeri Letitia James syytti entistä presidentti Donald Trumpia, hänen yritystään ja muita osapuolia Trumpin omaisuuden vilpillisestä paisuttamisesta nettovarallisuuden ja taloudellisten etujen tavoittelemiseksi.

  World News Network

  New Yorkin tuomari määräsi perjantaina Donald Trumpin maksamaan yhteensä yli 350 miljoonaa dollaria sakkoja osana hänen päätöstään entisen presidentin siviiliyrityspetoksia koskevassa oikeudenkäynnissä.

  Manhattanin korkeimman oikeuden tuomari Arthur Engoron kielsi myös Trumpia toimimasta minkään New Yorkin yrityksen tai muun oikeustoimihenkilön johtajana osavaltiossa kolmen vuoden ajan.

  Trumpilla on kolmen vuoden kielto hakea lainaa kaikilta rahoituslaitoksilta, jotka ovat New Yorkin rahoituspalveluosaston perustamia tai rekisteröityneet siihen.

  ”New York on tosissaan yrityspetosten torjunnassa”, Engoron kirjoitti 92-sivuisessa tuomiossa.1

  Tuomari antoi lopullisen tuomion oikeudenkäynnissä, joka pidettiin ilman valamiehistöä.

  Tuomari määräsi sakkoja yli 4 miljoonan dollarin edestä myös kummallekin Trumpin pojalle, Ericille ja Donald Jr.:lle, jotka ottivat Trump Organizationin johdon haltuunsa isänsä tultua presidentiksi vuonna 2017.

  Lisäksi Ericille ja Donald Jr.:lle määrättiin kahden vuoden toimikielto minkään New Yorkin yrityksen tai muun oikeustoimihenkilön johtajana.

  Trumpin odotetaan valittavan päätöksestä.

  Muutos 17.2.2024: Muokattu artikkelin kuvaa.


  Viitteet
  1. https://iapps.courts.state.ny.us/nyscef/ViewDocument?docIndex=CJKA2EOIiTRatUAYz6FyeA==

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeCNBC

  Enemmän luettavaa