Lisää

  Pakistanilainen virkamies myöntää vaalitulosten väärentämisen

  Pakistanin vaalikomissio "aloittaa tutkimukset" Rawalpindiin varuskuntakaupungin komission johtajan, Liaqat Ali Chatthan, myönnettyä osallisuutensa viime viikon vaaleissa tehtyyn vilppiin.

  World News Network

  Vaalit eivät tuottaneet selkeää voittajaa, ja niitä varjostivat manipulaatioepäilyt.

  Lauantaina Chattha sanoi antautuvansa itse poliisille ja eroavansa virastaan. Hän syytti myös vaalikomission johtajaa ja maan ylintä tuomaria osallisuudesta huijaamiseen.

  ”Muutimme häviäjät voittajiksi kääntämällä äänimarginaaleja 70 000 äänellä 13 kansalliskokouksen edustajapaikalla”, Chattha kertoi toimittajille. Pakistanilaisen Dawn News -lehden mukaan hän myönsi osallistuneensa ”vakavaan rikokseen, vuoden 2024 megaluokan vaalivilppiin”, ja sanoi, että ”maan selkään puukottaminen” on vienyt häneltä yöunet.

  ”Minua tulisi rangaista tekemäni vääryyden takia, ja myös muita osallisia tulisi rangaista”, hän lisäsi.

  Chatthan ilmoituksen jälkeen Rawalpindin poliisioperaatioiden vanhempi superintendentti Kamran Asghar kertoi Dawn-lehdelle, ettei komissionjohtajaa ole pidätetty, koska häntä vastaan ei ole nostettu syytteitä.

  Vaalikomissio puolestaan kiisti Chatthan syytökset, mutta sanoi tiedotteessaan ”aloittavansa tutkimukset”. Lehdistötiedotteessa vaalitarkkailija sanoi myös, että kukaan sen virkamiehistä ei koskaan antanut Chatthalle ohjeita ”vaalien tulosten muuttamisesta”.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeAljazeera

  Enemmän luettavaa