Lisää

  Oulussa yli sata liikennerikkomusta yhdessä illassa

  Poliisin tehovalvonta osoitti, että Oulun keskustan liikennekulttuuri on paikoin retuperällä.

  World News Network

  Oulun poliisi kirjoitti 113 liikennevirhemaksua, kaksi sakkoa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kaksi pysäköintivirhemaksua Oulun keskustassa lauantai-iltana.

  Liikennevirhemaksuja kirjoitettiin erityisesti ajamisesta Torikadun joukkoliikennekadulla ja Rotuaarilla kävelykadulla. Tehovalvonnalla haluttiin puuttua erityisesti holtittomaan ja jopa vaarantavaan ajotapaan.

  – Poliisi saa runsaasti valvontapyyntöjä liittyen suojateiden valvontaan Oulun keskustan alueella, Oulun poliisilaitoksen liikenneyksikön johtaja, ylikomisario Tommi Heikkilä sanoo.

  – Myös autoilijoiden suojatiesääntöjen rikkomisesta ja liikennevalojen noudattamatta jättämisestä tulee poliisille usein ilmoituksia.

  Rotuaarille ajo moottoriajoneuvolla on kielletty liikennemerkeillä kaikista suunnista. Lisäkilvillä osoitetaan poikkeukset liikennemerkin noudattamiseen, eli takseille on sallittu liikuntaesteisten kuljetus, ja huoltoliikenne on sallittu aamuisin kello 6-11 välisenä aikana.

  Huoltoajo sallittu -lisäkilpi antaa mahdollisuuden myös takseille asiakkaan viemiseen tai noutamiseen.

  – Lisäkilpi on laitettu kivijalkakauppoihin aamuisin tulevien tavarakuormien takia. Sitä ei laitettu takseja varten, mutta tieliikennelaki antaa mahdollisuuden myös taksien ajamiseen Rotuaarille aamuisin, Tommi Heikkilä sanoo.

  Tehovalvontaa jatketaan kevättalven aikana. Painopisteinä ovat suojaamaton liikenne ja ajotapavalvonta. Molemmat ovat poliisin liikenneturvallisuustyön keskeisiä asioita.

  Lisäksi poliisi puuttuu suojaamatonta liikennettä haittaavaan ja vaarantavaan autojen pysäköintiin ja pysähtymiseen jalkakäytäville, pyöräteille tai liian lähelle suojatien etureunaa.

  Vaaranpaikat korostuvat erityisesti viikonloppuiltaisin, kun keskustassa liikkuu paljon juhlijoita. Myös poliisi on läsnä näkyvästi ja valvoo yleisen järjestyksen ja turvallisuuden lisäksi myös liikennettä.

  – Keskustan alueella on sattunut myös autoilijoiden ja kevyenliikenteen välisiä onnettomuuksia, joiden ennalta estämiseksi poliisi pyrkii valvonnalla vaikuttamaan, Heikkilä sanoo.

  Tavoitteena on päästä tilanteeseen, jossa autoilijat tosiasiallisesti kunnioittavat jalankulkijan häiriötöntä kulkua suojatiellä. Tähän tarvitaan rakenteellisten ratkaisujen lisäksi lisää autoilijoiden suojatiekäyttäytymisen toistuvaa ja kattavaa valvontaa.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa