Lisää

  Kuopiossakin vasta opetellaan liikennesääntöjä

  Poliisi muistuttaa, että liikennemerkein osoitetut ajokiellot ovat asetettu liikenneturvallisuuden näkökulmasta ja merkit ovat kuljettajia velvoittavia.

  World News Network

  Perjantai- ja lauantai-iltoina tehty valvonta osoitti tarpeellisuutensa, sillä valvonnan tuloksena kirjattiin muun muassa toista sataa liikennevirhemaksua. Suurin osa virhemaksuista koski moottorikäyttöisellä kulkuneuvolla ajo kielletty -liikennemerkin noudattamatta jättämisiä.

  Perjantai-iltana poliisi valvoi Kuopion torin ympäristössä olevia ajokieltoja sekä Kuninkaankadulla ja Vuorikadulla yöaikaan liikennemerkeillä rajoitettua liikennöintiä. Ikävä kyllä kaikissa valvontapaikoissa havaittiin, että monet moottorikäyttöisten kulkuneuvojen kuljettajat tiesivät ajokielloista, mutta päättivät siitä huolimatta oikaista.

  Lauantai-iltana valvontaa tehtiin samoissa paikoissa ja torin ympäristössä tilanne oli rauhallisempi kuin perjantai-iltana. Sen sijaan Vuorikadulla poliisi sai puuttua ajokieltorikkeisiin samaan tahtiin kuin perjantai-iltana. 

  Poliisi muistuttaa, että liikennemerkein osoitetut ajokiellot ovat asetettu liikenneturvallisuuden näkökulmasta ja merkit ovat kuljettajia velvoittavia, ellei kieltoalueella moottorikäyttöisen kulkuneuvon käytölle ole ammatillisia tai muita perusteita. Kyse on niin ikään turhan ja häiritsevän autoilun ja moottorikäyttöisten kaksipyöräisten liikennöinnin rajoittamisesta ilta- ja yöaikaan. 

  Kahden illan valvonnan tuloksena poliisi kirjasi 101 liikennevirhemaksua, kaksi sakkoa ja kaksi ajokieltoa. Valvonnan yhteydessä puhallutettiin 110 ajoneuvon kuljettajaa ja kiinni jäi kaksi epäiltyä rattijuoppoa.

  Poliisi tulee myös jatkossa tekemään vastaavia valvontaiskuja Kuopion keskustassa. Tavoitteena on parantaa Kuopion keskustan alueen liikenneturvallisuutta sekä yleistä viihtyvyyttä liikkua ja asua keskustan alueella. 

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa