Lisää

  Traktorit valtasivat Prahan keskustan

  Hallitus on todennut, että maanantain mielenosoituksen järjestäjillä on vain vähän tekemistä todellisen maanviljelyn kanssa.

  World News Network

  Lue lisää: Puolalaiset maanviljelijät sulkivat Ukrainan rajan
  Lue lisää: Tšekin ja Slovakian viljelijät tukkivat rajoja
  Lue lisää: Vihaiset maanviljelijät ryntäsivät Pariisin maatalousnäyttelyyn
  Lue lisää: Puola harkitsee Ukrainan elintarvikkeiden laajempaa kieltämistä
  Lue lisää: Puolalaiset viljelijät uhkaavat pysäyttää maan poliisin aggression jälkeen
  Lue lisää: Tšekkiläiset maanviljelijät levittivät lantaa Prahan kaduille

  Satoja tšekkiläisiä maanviljelijöitä ajoi traktoreillaan Prahan keskustaan maanantaina pysäyttäen liikenteen maa- ja metsätalousministeriön edustalla. Protestoijat vastustivat korkeita energiankustannuksia, tukahduttavaa byrokratiaa ja Euroopan unionin Green Deal -sopimusta.

  Euroopan viljelijät ovat osoittaneet tänä vuonna mieltään kaduilla muun muassa Puolassa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa heikkojen hintojen, korkeiden kustannusten, halpojen tuonnin ja EU:n ilmastonmuutosta koskevien rajoitusten takia.

  Tšekin maanviljelijät aikovat osallistua protesteihin tämän viikon aikana, vaikka suuret maatalousjärjestöt eivät ottaneet kantaa maanantain tapahtumaan, jossa traktorit tukkivat yhden kaistan Prahan läpi kulkevalta päätieltä hidastivat liikennettä merkittävästi pysäyttämättä sitä kokonaan.

  Muutaman sadan metelöivän mielenosoittajan joukko kokoontui maa- ja metsätalousministeriön ulkopuolelle huutaen ”Häpeä!” ja ”Ero!”.

  ”Tullimme tänne tänään lähinnä maanviljelyn byrokratian takia, paperityöt ovat siedettävän rajoilla”, 28-vuotias maanviljelijä Lukas Melichovsky sanoi traktorijonossa.

  Toinen maanviljelijä, Vojtech Schwarz, sanoi, että halvemmille tuotteille ei kohdisteta samaa tarkkailua kuin kotimaiselle tuotannolle: ”Heillä on erilainen lähtöasema, koska meitä valvoo miljoona virkamiestä”, hän sanoi.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa