Lisää

  Viestipalvelu X:lle rajoituksia Pakistanissa

  Viestipalvelu X on ollut poissa käytöstä Pakistanissa lauantaista lähtien väitettyjen vaalipetosten jälkeisten protestien vuoksi. Viranomaiset kieltävät rajoitukset.

  World News Network

  Sosiaalisen median alusta X, entinen Twitter, on ollut käyttäjien saavuttamattomissa Pakistanissa lauantaista lähtien, jolloin internetvalvontaorganisaatiot raportoivat ensimmäisistä katkoksista.

  Verkkosaatavuutta seuraava organisaatio NetBlocks vahvisti 17. helmikuuta, että Pakistanissa on käynnissä ”valtakunnallinen häiriö” X:ssä laajamittaisten protestien jälkeen, jotka johtuivat väitetystä vaalipetoksesta yleisvaaleissa.

  Pakistanin viranomaiset ovat kuitenkin kieltäneet määränneensä rajoituksia.

  Väliaikainen sisäministeri Gohar Ejaz kertoi, ettei hän ollut tietoinen tällaisista rajoituksista. ”Ei tietoa. se ei kuulu sisäministeriön alaisuuteen”, hän sanoi.

  Väliaikainen tiedotusministeri Murtaza Solangi ei vastannut asiaa koskeviin kysymyksiin.

  Valtion sääntelyviranomainen Pakistan Telecommunication Authority (PTA) ei myöskään vastannut kysymyksiin sulkemisesta, mutta totesi, että PTA on vain viranomaisten määräyksiä toimeenpaneva sääntelyelin.

  Vaikka suuri osa käyttäjistä ei ole päässyt X-tileilleen lauantaista lähtien, tietotekniikkaministeri Umar Saif pystyi julkaisemaan viestin tilillään maanantaina iltapäivällä. Hän ei myöskään vastannut kysymyksiin sosiaalisen median alustan sulkemisesta.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeAljazeera

  Enemmän luettavaa