Lisää

  Keravan keppisotkusta poliisin esiselvitys

  Keravan kaupunki osti paikalliselta yrittäjältä yli 100 000 eurolla keppijumppatarpeistoa – keppejä, keppien säilytyspusseja ja opasvideopaketin.

  World News Network

  Itä-Uudenmaan poliisille on 1.12. 2023 toimitettu tutkintapyyntö, jossa poliisia on pyydetty tutkimaan, onko Keravan kaupungin viranhaltija syyllistynyt rikokseen tilatessaan Keravan kaupungille keppijumppakeppejä, keppipusseja ja määräaikaisen video-ohjelman aiheuttaen Keravan kaupungille ylihintaan tehdyillä hankinnoilla tuntuvaa taloudellista vahinkoa.

  Asiassa on 11.12.2023. poliisin toimesta tehty päätös, jossa tehdyn esitutkinnan aloittamisharkinnan perusteella ei ilmennyt sellaisia seikkoja, joiden perusteella Keravan kaupungin viranhaltijan olisi syytä epäillä syyllistyneen rikokseen.

  Tutkinnan päätöksen jälkeen kilpailu- ja kuluttajavirasto on kuitenkin todennut hankintamenettelyn virheelliseksi ja antanut Keravan kaupungille huomautuksen hankintalain noudattamatta jättämisestä. 

  – Asiassa saadun lisäselvityksen perusteella olemme tehneet päätöksen asian uudelleen avaamisesta, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Aleksi Topinoja.

  – Poliisi tekee asiassa parhaillaan esitutkintalain 3 luvun 3 §:n mukaisia esiselvitystoimenpiteitä ja esitutkinnan aloittamisharkintaa. Ketään ei ole toistaiseksi asetettu rikoksesta epäillyn asemaan vaan käynnissä olevan esiselvityksen perusteella arvioidaan sitä, onko asiassa syytä epäillä rikosta, Topinoja jatkaa.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa