Lisää

  Lockbit-ransomwarejoukko kaatui kansainvälisessä poliisioperaatiossa

  Kansainvälinen poliisioperaatio, nimeltään "Operaatio Cronos", oli 10 maan muodostama liittouma Lockbitin kiinniottamiseksi.

  World News Network

  Kansainvälinen poliisioperaatio, jota johtivat Britannian National Crime Agency ja FBI, on pidättänyt ja nostanut syytteet Lockbit-ransomwarejoukon jäseniä vastaan. Tämä ennennäkemätön operaatio kohdistui yhteen maailman kuuluisimmista kyberrikollisuusjoukoista.

  Yhdysvaltain oikeusministeriö julkisti tiistaina syytöksen, jossa kahta Venäjän kansalaista syytetään Lockbit-ransomwaren levittämisestä yrityksiin ja ryhmiin ympäri maailmaa.

  Syytösasiakirjan tekohetkellä NCA, Yhdysvaltain oikeusministeriö, FBI ja Europol kokoontuivat Lontoossa tiedottamaan joukon toiminnan alasajosta. DOJ:n mukaan ryhmällä on yli 2 000 uhria maailmanlaajuisesti, he ovat saaneet yli 120 miljoonaa dollaria lunnasrahoja ja vaatineet satoja miljoonia dollareita.

  Britannian National Crime Agencyn kyberosasto, yhteistyössä Yhdysvaltain oikeusministeriön, FBI:n ja muiden lainvalvontaviranomaisten kanssa, otti haltuunsa Lockbitin käyttämät verkkosivustot harvinaisessa kansainvälisessä operaatiossa.

  ”Olemme ottaneet haltuun heidän infrastruktuurinsa, takavarikoineet heidän lähdekoodinsa ja hankkineet avaimia, jotka auttavat uhreja avaamaan järjestelmänsä uudelleen”, National Crime Agencyn pääjohtaja Graeme Biggar kertoi toimittajille.

  Kansainvälinen poliisioperaatio, nimeltään ”Operaatio Cronos”, oli 10 maan muodostama liittouma. ”Yhdessä olemme pidättäneet, syyttäneet tai tuominneet osan tekijöistä ja olemme saaneet ennennäkemättömän ja kattavan pääsyn Lockbitin järjestelmiin”, hän jatkoi.

  ”tästä päivästä alkaen Lockbit on käytännössä hajonnut”, hän lisäsi. ”Lockbit on lukittu ulos.”

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa