Lisää

  Äkäslompolon hostellin tulipalo alkanut rakennuksen ulkopuolelta

  On­net­to­muus­tut­kin­ta­kes­kus te­kee tut­kin­taa Äkäs­lom­po­los­sa 13.2.2024 yöl­lä sat­tu­nees­ta hos­tel­li­pa­los­ta, jos­sa ole­tet­ta­vas­ti kol­me hen­ki­löä kuo­li ja 31 pe­las­tau­tui.

  World News Network

  Lue taustaa: Äkäslompolon hostellipalossa kuollut kaksi ihmistä
  Lue taustaa: Äkäslompolon hostellipalo: Todennäköisesti kolmaskin kuollut
  Lue taustaa: Äkäslompolon hostellipalon tutkinta on vasta alussa
  Lue lisää: Äkäslompolon hostellipalon tutkinta etenee

  Onnettomuustutkintakeskus teki paikkatutkintaa Äkäslompolossa poliisin kanssa pelastuslaitoksen avustuksella keskiviikkona 14.2.2024. Samalla Onnettomuustutkintakeskus aloitti osallisten puhuttamiset ja kuulemiset, sekä jatkoi muun materiaalin keruuta.

  Äkäslompolossa, Ylläksen kupeessa sijaitseva hostellirakennus paloi pahoin. Paikkatutkinnassa ja teknisessä tutkinnassa on saatu selville, että tulipalo alkoi rakennuksen ulkopuolelta.

  Tulipalo ei todennäköisesti ole syttynyt talon ulkopuolella olleista sähköpyöristä. Pyöriä ei ole Onnettomuustutkintakeskuksen saamien tietojen mukaan ladattu ulkona ja akut eivät ole olleet niissä kiinni. Onnettomuustutkinnassa joudutaan usein käyttämään niin sanottua poissulkutekniikkaa, kun selvitetään tapahtumien kulkua, niiden syitä ja seurauksia. Tässäkin tutkinnassa näin tehdään ja tämä vie oman aikansa”, toteaa tutkinnanjohtaja Timo Naskali.

  Saatujen tietojen mukaan rakennuksessa oli palovaroittimia, mutta Onnettomuustutkintakeskus ei ole vielä saanut selville, kuulivatko rakennuksessa majoittuneet varoittimia. Tätäkin asiaa selvitetään tutkinnassa.

  Onnettomuustutkintakeskuksen tutkinnat kestävät keskimäärin 9-12 kuukautta.

  Onnettomuustutkintakeskus ei tutkinnassaan puutu syyllisyys- ja vahingonkorvauskysymyksiin. Turvallisuustutkinnan tarkoitus on yleisen turvallisuuden lisääminen ja uusien vastaavien onnettomuuksien ennaltaehkäisy.

  Onnettomuustutkintakeskus tiedottaa asiasta lisää, kun tutkinta etenee.

  Muutos 22.2.2024: Lisätty linkit aiheeseen liittyen.
  Muutos 8.3.2024: Lisätty aihelinkki.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa