Lisää

  EU hyväksyi uuden Venäjän vastaisen pakotepaketin

  EU:n jäsenmaat hyväksyivät keskiviikkona 13. Ukrainaan liittyvän, Venäjää vastaan suunnatun pakotepaketin, sulkien lähes 200 yhteisöä ja henkilöä pakotteiden piiriin.

  World News Network

  EU:n jäsenmaat hyväksyivät keskiviikkona 13. Ukrainaan liittyvän, Venäjää vastaan suunnatun pakotepaketin, sulkien lähes 200 yhteisöä ja henkilöä pakotteiden piiriin. Tahoja syytetään auttamisesta Moskovassa aseiden hankinnassa tai osallistumisesta ukrainalaisten lasten sieppauksiin.

  ”EU-suurlähettiläät sopivat juuri periaatteessa Venäjän 13. pakotepaketista Venäjän Ukraina-vastaisen aggression puitteissa”, EU:n puheenjohtajamaa Belgia sanoi sosiaalisen viestipalvelu X:ssä ja kutsui sitä ”yhdeksi laajimmista EU:n hyväksymistä”.

  EU:n diplomaattilähteiden mukaan uudessa paketissa 193 yhteisöä ja henkilöä lisätään niiden luetteloon, joiden on kielletty matkustaminen tai liiketoiminnan harjoittaminen EU:ssa. Lista ei kuitenkaan sisällä uusia käytännön talouspakotteita tiettyjä taloussektoreita vastaan.

  Lähteet sanoivat, että listausten painopiste on jaettu karkeasti Venäjän sotilaalliseen teollisuuskompleksiin kuuluvien tahojen ja henkilöiden sekä ukrainalaisten lasten salakuljetukseen ja sieppaamiseen osallistuvien kesken. Lähteiden mukaan mukana on myös yksi pohjoiskorealainen ja yksi valkovenäläinen yritys.

  Kansainvälisen rikostuomioistuimen pääsyyttäjä sanoi viime maaliskuussa, että Venäjä on siirtänyt ”ainakin satoja” lapsia orpokodeista ja hoitokodeista Ukrainan miehitetyiltä alueilta ja ”monia” on luovutettu adoptoitavaksi.

  Kansainvälinen rikostuomioistuin syytti viranomaisia, kuten presidentti Vladimir Putinia, ukrainalaisten lasten sieppauksesta, jota se kutsui sotarikokseksi. Moskova kiistää kaikki rikokset ja sanoo ottaneensa lapsia sota-alueelta suojellakseen heitä. Ukrainan mukaan Venäjä on siepannut yli 4 000 lasta.

  Uudet toimenpiteet keskittyvät myös Venäjän armeijaa tukevaan hankintaverkostoon, erityisesti droonien valmistusketjuun. Liitteen IV luetteloon lisättiin 27 yritystä, mikä tarkoittaa, että eurooppalaiset yritykset eivät voi myydä niille monikäyttötuotteita.

  Lähteiden mukaan lisätyt yritykset ovat enimmäkseen venäläisiä, ja niihin kuuluu kolme mannerkiinalaista yritystä ja yksi hongkongilainen yritys.

  Paketti hyväksytään virallisesti Venäjän Ukrainan hyökkäyksen alkamisen vuosipäivänä 24. helmikuuta.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa