Lisää

  Taskuvarkaita Helsingissä Kluuvin alueella

  Helsingin poliisille on ilmoitettu noin 50 taskuvarkautta viimeisen kuukauden sisällä. Teot ovat tapahtuneet keskustassa Kluuvin alueella.

  World News Network

  Helsingin poliisille on ilmoitettu noin 50 taskuvarkautta viimeisen kuukauden sisällä. Teot ovat tapahtuneet keskustassa Kluuvin alueella, ja niitä tutkitaan varkauksina.

  Rikokset ovat sijoittuneet Rautatieaseman, Aleksanterinkadun, Senaatintorin, Katajanokan ja Pohjois-Esplanadin seudulle.

  Viime viikolla Helsingin poliisi otti kiinni neljä varkauksista epäiltyä henkilöä. Kaksi epäiltyä otettiin kiinni maanantaina ja kaksi keskiviikkona.

  Kaikki kiinniotetut ovat ulkomaalaisia, ja he ovat tulleet Suomeen Itä-Euroopasta. Epäillyt käännytetään Suomesta ulkomaalaislain perusteella, koska heidän katsotaan vaarantavan yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

  – Keskiviikon kiinniotosta kiitokset kuuluvat erityisesti Stockmann-tavaratalon vartijalle, joka oli tarkkaillut rikoksesta epäiltyjen toimintaa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Korkalainen.

  Taskuvarkaat toimivat nopeasti ja huomaamattomasti – kaupungilla kannattaa olla valppaana

  Tapausten tutkinnassa on käynyt ilmi, että taskuvarkaiden toiminta on hyvin ammattimaista. Esimerkiksi anastetut ulkomaan valuutat vaihdetaan saman tien toiseen valuuttaan tai lähetetään ulkomaille. Epäillyt tekevät rikoksia ryhmissä, ja varastettu omaisuus siirtyy nopeasti henkilöltä toiselle.

  – Suurin osa teoista on kohdistunut turisteina Suomessa olleisiin henkilöihin. Tekotapa rikoksissa on, että kadulla kulkevaa ihmistä häiritään esimerkiksi tönäisemällä ja samalla toinen henkilö nappaa kohdehenkilön repusta lompakon, kertoo tutkinnanjohtaja Korkalainen.

  Taskuvarkauksilla on saatu ihmisiltä käteistä rahaa yhteensä tuhansia euroja. Asianomistajat ovat myös menettäneet passeja ja arvokkaita merkkilompakoita.

  – Muistutamme, että keskustassa liikkuessa kannattaa olla tarkkaavainen ja soittaa heti hätäkeskukseen, jos näkee epäilyttävää toimintaa. Varkauksista on syytä tehdä aina rikosilmoitus. Mitä nopeammin poliisi saa tiedon epäillystä rikoksesta, sitä todennäköisemmin poliisi pääsee tekijöiden jäljille ja pystyy puuttumaan rikosten tekemiseen, sanoo tutkinnanjohtaja Korkalainen.

  Oheisesta videosta on havaittavissa rikoksesta epäiltyjen nopea ja ammattimainen toiminta keskellä kirkasta päivää. Videossa epäillyt tulevat hyvin lähelle kohdehenkilöitä, ja toinen epäillyistä pyrkii kiinnittämään kohdehenkilöiden huomion. Samalla toinen epäilty anastaa lompakon repusta.

  Valvontakamerakuvaa epäillystä taskuvarkaudesta

  Miten voit ennaltaehkäistä taskuvarkauksia?

  • Kiinnitä huomiota siihen, missä kuljetat lompakkoa tai laukkua.
  • Pidä lompakkoa sellaisessa taskussa, johon on vaikea päästä käsiksi.
  • Vältä säilyttämästä arvotavaroita housujen takataskuissa ja repun ulommaisissa taskuissa, joista on helppo napata tavaroita.
  • Laita lompakko ostosten jälkeen suojaisaan paikkaan kassissa sen sijaan, että jättäisit rahapussin muiden tavaroiden päälle

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa