Lisää

  Mercedes-Benz päivittää polttomoottorimallistoaan sähköautojen kysynnän hiipuessa

  Johtotähti loistaa Suomen teillä vielä pitkälle tulevaisuuteen - eikä vain cityvihreiden kaupunkisuhareiden kyydeissä.

  World News Network

  Mercedes-Benz ilmoitti torstaina 22.2.2024, että se odottaa sähköautojen kysynnän olevan hitaampaa kuin aiemmin arvioitiin. Se päivittääkin polttomoottorimallistoaan vielä seuraavalle vuosikymmenelle.

  Tämä lisää Mercedes-Benzin alati kasvavaan autonvalmistajien joukkoon, jotka ovat todenneet ettei sähköautoseikkailut välttämättä ole suuren yleisön mieleen ja ovat laskeneet tuotantoennusteitaan sekä valmistusmääriään, General Motors Yhdysvalloista yhtenä suurimpana esimerkkinä.

  Mercedes-Benzin aiemmat suunnitelmat täysin sähköisestä mallistosta vuoteen 2030 mennessä ovat muuttuneet, ja paljon. Yhtiö on nyt varovaisempi ja odottaa sähköistettyjen ajoneuvojen (hybridit mukaan lukien) muodostavan enintään puolet kokonaismyynnistä tuohon mennessä. Tämä tarkoittaa, että polttomoottoreilla on yhä merkittävä rooli Mercedes-Benzin tulevaisuudessa.

  Jo viime vuoden lopulla Mercedes-Benzin toimitusjohtaja Ola Källenius ennusti, että pelkkä sähköautoihin siirtyminen Euroopassa vuoteen 2030 mennessä ei ole realistinen tavoite. Tutkimukset tukevat tätä näkemystä; asiakkaiden innostus sähköautoihin on laimeaa.

  Syitä tähän on useita. Latausverkosto on puutteellinen, etenkin harvaan asutuilla alueilla ja maaseudulla. Houkuttelevien sähköautomallien tarjonta on rajallinen, ja pohjoisen ilmasto ja pitkät välimatkat asettavat omat haasteensa sähköautojen käytölle.

  Merkittävimmät esteet massojen innostumiselle ovat kuitenkin hinta ja jälleenmyyntiarvo. Sähköauto on tällä hetkellä huono sijoitus, sillä kukaan ei halua ostaa 10 vuotta vanhaa sähköautoa, jonka akun uusiminen voi maksaa lähes uuden auton verran.

  Sähköautoilla on varmasti oma roolinsa tulevaisuuden liikenteessä, mutta niiden täydellinen läpimurto vaatii vielä aikaa. Autovalmistajien on löydettävä ratkaisuja latausverkoston puutteisiin ja tarjottava asiakkaille houkuttelevia sähköautomalleja kilpailukykyiseen hintaan. Myös akkuteknologian kehittyminen ja hinnan lasku ovat avainasemassa sähköautojen yleistymisen kannalta.

  Mercedes-Benzin toimitusjohtaja Ola Källenius vakuuttaa, että yritys on hyvin varautunut jatkamaan polttomoottorimallien tuotantoa ja kehitystä vielä ensi vuosikymmenellä. Tavoitteena on viestiä asiakkaille ja sijoittajille varmuutta tulevaisuudesta.

  ”Vuoteen 2027 mennessä meillä on lähes täysin uusi mallisto, joka kantaa meidät pitkälle 2030-luvulle”, Källenius sanoo. Nykyiset päivityssuunnitelmat takaavatkin, että Mercedes-Benzin polttomoottorit sekä mallisto pysyvät kilpailukykyisinä myös tulevaisuudessa.

  Johtotähti loistaa Suomen teillä siis vielä pitkälle tulevaisuuteen – eikä vain cityvihreiden kaupunkisuhareiden kyydeissä.

  Verkkomedia

  Victor A. Lausas
  info@verkkomedia.org

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Hyvää uutiskesää! - verkkomedia.org
  LähdeReuters

  Enemmän luettavaa