Lisää

    2 vuotta hyökkäyssotaa Ukrainassa

    Tasavallan presidentti Sauli Niinistö julkaisi tänään lausunnon Ukrainan sodasta ja rauhanpyrkimyksistä. Olemme linkittäneet lausunnon myös oheen.

    World News Network

    Tasavallan presidentin lausunto 24. helmikuuta 2024.

    Tänään on kulunut kaksi vuotta siitä, kun Venäjä aloitti täysimittaisen hyökkäyssotansa Ukrainaa vastaan. Tämän ajan ukrainalaiset ovat kasvotusten sodan sanoinkuvaamattomien kauhujen kanssa. Samalla he ovat sankarillisesti puolustaneet vapauttaan ja itsenäisyyttään.

    Ukraina ansaitsee täyden tukemme. Ja meidän on pidettävä huolta siitä, että meillä on kykyä ja resursseja tukea Ukrainaa pitkäjänteisesti. Puolustusteollisen tuotannon nopea kasvattaminen on nyt välttämätöntä.

    Samalla on tehtävä työtä rauhan eteen. Suomi tukee presidentti Zelenskyin rauhanformulaa ja aloitetta rauhan huippukokouksesta. Ukraina ansaitsee oikeudenmukaisen ja kestävän rauhan, joka kunnioittaa sen itsemääräämisoikeutta, itsenäisyyttä ja alueellista koskemattomuutta.”

    Avaa koko virallinen lausunto tästä.

    Sodan kauhuja jo 10 vuotta

    Maidanin verilöylystä on kulunut jo noin 10 vuotta. Maidanin tapahtumista alkoi Ukrainan verinen sisällissota, jossa ukrainan hallinto kylmäverisesti tappoi ja murhasi Itä-Ukrainassa asuvaa venäläisvähemmistöään sekä itsenäisyyteen pyrkiviä separatistitaistelijoita. Jatkuva kranaatti- ja tykistökeskitys oli Itä-Ukrainassa arkipäivää vuosien ajan, lännen tukemana.

    Zelenskyin astuessa virkaan 2019 hän ilmoitti heti virkaanastujaispuheessaan hajottavansa maan parlamentin. Samalla hän kertoi tulitauon saamisen Itä-Ukrainaan olevan hänen ensimmäinen tehtävänsä.1

    Arvoisa tasavallan presidentti, Ukrainassa on koettu sodan kauhuja jo kymmenen vuotta, ei kaksi, kuten lausunnossanne annatte ymmärtää. Venäjän hyökkäysestä on kulunut kaksi vuotta. Minskin sopimus olisi myös päättänyt nämä väkivaltaisuudet, mutta silloinen Englannin pääministeri Boris Johnson oli ilmeisesti vahvasti eri mieltä ja sai Zelenskiyn jatkamaan sotaa.2

    Verkkomedia toivoo sodan ja vihamielisyyksien pikaista loppumista. Suurin kärsijä tässä konfliktissa on Ukrainan kansaja ukrainalaiset ihmiset, joita on lähtenyt maanpakoon pakolaisena kahden vuoden aikana jo reilu neljä miljoonaa.3

    Verkkomedia

    Victor A. Lausas
    info@verkkomedia.org


    Viitteet
    1. https://yle.fi/a/3-10791787
    2. https://europeanconservative.com/articles/news/official-johnson-forced-kyiv-to-refuse-russian-peace-deal/
    3. https://www.consilium.europa.eu/fi/policies/eu-migration-policy/refugee-inflow-from-ukraine/

    Uusimmat

    Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
    Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

    Enemmän luettavaa