Lisää

    Vihaiset maanviljelijät ryntäsivät Pariisin maatalousnäyttelyyn

    Näyttelyhallin sisällä kymmeniä poliiseja uhmaten maanviljelijät huusivat ja buuasivat, vaativat Macronin eroa ja kirosivat Ranskan presidenttiä.

    World News Network

    Lue taustaa: Traktorit valtasivat Prahan keskustan
    Lue taustaa: Puolalaiset maanviljelijät sulkivat Ukrainan rajan
    Lue taustaa: Tšekin ja Slovakian viljelijät tukkivat rajoja
    Lue lisää: Puola harkitsee Ukrainan elintarvikkeiden laajempaa kieltämistä
    Lue lisää: Puolalaiset viljelijät uhkaavat pysäyttää maan poliisin aggression jälkeen
    Lue lisää: Tšekkiläiset maanviljelijät levittivät lantaa Prahan kaduille

    Lauantaina ryhmä ranskalaisia maanviljelijöitä tunkeutui Pariisin maatalousnäyttelyyn ennen presidentti Emmanuel Macronin suunniteltua vierailua. Maanviljelijät ovat raivoissaan kustannusten noususta, byrokratiasta ja ympäristömääräyksistä.

    Näyttelyhallin sisällä kymmeniä poliiseja uhmaten maanviljelijät huusivat ja buuasivat, vaativat Macronin eroa ja kirosivat Ranskan presidenttiä.

    ”Tämä on meidän kotimme!” he huusivat, kun joukkoja CRS-mellakkapoliiseja yritti hillitä mielenosoitusta. Todistaja kertoo nähneensä yhteenoton mielenosoittajien ja poliisin välillä, ja ainakin yksi mielenosoittaja pidätettiin.

    Pascal Beteille, yksi mielenosoittajista, sanoi ettei odota mitään Macronin vierailulta. ”Tämä on meidän kotimme, ja hän ottaa meidät vastaan CRS:n kanssa,” hän jatkoi.

    Macronin, joka tapasi ranskalaisten maanviljelijöiden liiton johtajia aamiaisella, oli tarkoitus kiertää näyttelyä myöhemmin.

    ”Sanoin tämän kaikille maanviljelijöille: Ette auta kollegoitanne rikkomalla osastoja, ette auta yhtäkään kollegaanne tekemällä näyttelyä mahdottomaksi ja pelottamalla perheitä tulemasta,” Macron sanoi toimittajille tapaamisensa jälkeen liiton johtajien kanssa.

    Protestit viivyttivät näyttelyn avaamista yleisölle vähintään tunnilla.

    Uusimmat

    Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
    Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
    LähdeREUTERS

    Enemmän luettavaa