Lisää

  Julian Assange: Jahdattu journalisti tekee kuolemaa

  Koko läntinen maailma haukkoi henkeään, kun uutinen Navalnyin kuolemasta levisi. Silti Julian Assangesta ollaan hipihiljaa.

  World News Network

  WikiLeaksin perustaja Julian Assange on istunut vankilassa tai eristettynä suurlähetystössä jo yli kymmenen vuotta. Hänen terveydentilansa on heikentynyt huomattavasti ja hän on vaarassa menettää henkensä vankilassa. Mikä on hänen rikoksensa, josta häntä syytetään?

  Tästä päästäänkin asian ytimeen, Julian Assangea ei ole syytetty Iso-Britanniassa, jossa häntä pidetään Belmarshin vankilassa Lontoossa, mistään rikoksesta. Häntä ei ole tuomittu. Silti hän on vaarassa ja häntä uhkaa karkoitus Yhdysvaltoihin, jossa häntä odottaisi loppuelämä maksimiturvallisuusvankilassa ilman minkäänlaista kontaktia ulkomaailmaan. Se olisi hänen kuolemantuomionsa.

  Koko ajojahti sai alkunsa 14 vuotta sitten, vuonna 2010, kun Assange pidätettiin ensimmäisen kerran Iso-Britanniassa väitetystä raiskauksesta ja seksuaalisesta väkivallasta Ruotsissa. Hän vapautui takuita vastaan ja haki turvaa Ecuadorin suurlähetystöstä, jossa hän oleskeli seitsemän vuotta. Assange on kiistänyt syytteet ja syytteistä on Ruotsissa sittemmin kaikessa hiljaisuudessa luovuttu. Assange kuitenkin häädettiin Ecuadorin suurlähetystöstä vuonna 2019 ja vangittiin takuuehtojen rikkomisesta.

  Ainoa asia minkä Julian Assange teki on, että hän julkaisi materiaalia, jota hänelle toimitettiin. Hän on journalisti ja hän teki työtään. Toimittajat tekevät tätä jatkuvasti: Saavat luotettavilta lähteiltä salaiseksi luokiteltua materiaalia ja julkaisevat sen silloin kun se on yleisen edun mukaista. Erityisesti silloin, kun se käsittelee sotarikoksia, rikoksia ihmisyyttä vastaan, syytöksiä kidutuksesta ja laittomista teloituksista.

  Länsi suunnitteli Assangen salamurhaa

  Ongelman Assangelle tästä muodostaa se, että materiaali, jota hän julkaisi, oli Yhdysvaltojen valtaapitävien salaista materiaalia. Materiaalia, joka nolasi CIAn ja valtaapitävät tavalla, jota he eivät kestä. Muiden muassa Mike Pompeo, entinen Yhdysvaltojen ulkoministeri sekä CIAn johtaja, on uhannut murhauttaa Assangen ja Pompeo on aloittanut jopa selvityksen eri tavoista, miten tämän salamurhan voisi toteuttaa.1 Nämä henkilöt ovat samoja, joiden syyttävä sormi ensimmäisenä osoitti Navalnyin vangitsijoihin.

  Julian Assangen julkaiseman materiaalin takia yksikään Yhdysvaltojen operatiivi ei ole joutunut vaaraan, saati menettänyt henkeään. Hänen julkaisema materiaali paljasti Yhdysvaltojen sotarikokset, miten Yhdysvallat sepitti tarinan joukkotuhoaseista sekä Al-Qaidasta oikeuttaakseen hyökkäykset Afganistaniin ja Irakiin. Kaikki tiedämme, ettei joukkotuhoaseita ole löytynyt tähän päivään mennessä.

  Lopullisesti Yhdysvaltojen valtaapitävien ”vati meni nurin”, kun WikiLeaks paljasti Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun laajamittaisen ja systemaattisen omien kansalaistensa hakkeroinnin ja salakuuntelun.2

  Julian Assange on toimittaja, joka on arvostellut valtaapitäviä, paljastanut heidän korruptionsa ja nyt häntä odottaa sen takia kuolema jossain Jumalan selän takana huipputurvallisessa vankilassa.

  Kuulostaa ihan Navalnyin tarinalta.

  Kyseessä ei ole pelkästään Julian, pelissä on lehdistön sanavapaus

  Mikäli Julian Assangea ei vapauteta vankilasta ja hänen vainoamistaan lopeteta, tietää tämä loppua länsimaiselle aidolle kriittiselle ja tutkivalle journalismille, joka kritisoi valtaapitäviä. Tämä on luonnollisesti Yhdysvaltojen valtaapitävien harras toive, mutta lehdistölle ja medialle se tietää lukemattomia aiheita, joista ei enää saa kirjoittaa.

  Ehkä siihen on syynsä, miksi Yhdysvaltojen valtamedia on niin surrealistisessa tilassa.

  ”Amerikan kansalaisena pidän äärimmäisen törkeänä, että hallituksemme suunnittelee jonkun sieppaamista tai salamurhaa ilman oikeudenkäyntiä yksinkertaisesti siksi, että hän oli julkaissut totuudenmukaista tietoa”, Assangen yhdysvaltalainen asianajaja Barry Pollack sanoi Yahoon uutisille.

  Yhdysvaltain viranomaiset ovat etsintäkuuluttaneet Assangen 18 syytteestä, mukaan lukien vakoilusyytteet, jotka liittyvät WikiLeaksin luottamuksellisten Yhdysvaltain armeijatietojen ja diplomaattiviestien julkistamiseen.

  On selvää, että tämä on ajojahti ja hän on joutunut uhriksi, koska hän paljasti Yhdysvaltojen väärinkäytökset konflikteissa Afganistanissa ja Irakissa, sekä CIAn laittomat toimet omien kansalaisten valvonnassa.

  CIAn entinen ohjelmistoinsinööri, Joshua Schulte, tuomittiin tämän vuoden helmikuussa 40 vuodeksi vankeuteen3 viraston historian suurimmasta turvaluokiteltujen tietojen varkaudesta. Tuomion mukaan hän oli vastuussa WikiLeaksin 2017 julkaisemasta materiaalista.

  Tuhannet vuotaneet asiakirjat keskittyivät pääasiassa hakkerointitekniikoihin ja paljastivat muun muassa, kuinka CIA teki yhteistyötä Iso-Britannian tiedustelupalvelun kanssa suunnitellakseen keinot kaapata älytelevisioita ja muuttaa niitä improvisoiduiksi valvontalaitteiksi.

  Yhdysvaltojen tiedustelupalvelu CIA ei ole sotkeutunut tähän vyyhtiin yksin, mukana on myös Iso-Britannian tiedustelupalvelu.

  Iso-Britannian korkeimman oikeuden tuomiota odotellessa

  Miten rikosten ja kidutuksen paljastaminen voi olla pahempaa kuin niiden tekeminen?4 On selvää, että jos rikosten paljastaja tuomitaan kovemmin kuin rikosten tekijät, on koko systeemi läpimätä ja sitä johtavat rikolliset.

  Iso-Britanniassa päättyi tämän viikon keskiviikkona viimeisin oikeudenkäynti koskien Julian Assangen luovutusta Yhdysvaltoihin. Iso-Britannian korkein oikeus istui kaksi päivää uusimman luovutuspyynnön käsittelyssä.

  Kaksi vanhempaa tuomaria kuuli todisteita Assangen asianajajilta ja Washingtonia edustavilta henkilöiltä ja ilmoittivat antavansa tuomion myöhemmin. Tämä oikeudenkäynti on todennäköisesti Assangen viimeinen pyrkimys estää luovuttaminen Yhdysvaltoihin.5

  Asiassa ei ole vielä annettu tuomiota, se annetaan lähipäivien tai viikkojen aikana.

  Verkkomedia

  Victor A. Lausas
  info@verkkomedia.org


  Viitteet
  1. https://news.yahoo.com/kidnapping-assassination-and-a-london-shoot-out-inside-the-ci-as-secret-war-plans-against-wiki-leaks-090057786.html
  2. https://en.wikipedia.org/wiki/Vault_7
  3. https://www.theguardian.com/us-news/2024/feb/01/joshua-schulte-cia-wikileaks-secrets-trial-sentenced
  4. https://www.theguardian.com/commentisfree/2024/feb/24/julian-assange-court-hearing-extradition-death-sentence
  5. https://www.voanews.com/a/us-lawyers-say-assange-wanted-for-indiscriminately-publishing-sources-names/7496499.html

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa