Lisää

  Intian Assam kumosi muslimien alaikäisten avioliittolain

  Assam kumosi Assamin muslimien avioliittojen ja avioerojen rekisteröintilain, joka säädettiin vuonna 1935. Muutos astui voimaan 24. helmikuuta.

  World News Network

  Intian Assamin osavaltio on kumonnut 89 vuotta vanhan lain, joka salli alaikäisten muslimien avioliiton vähemmistöyhteisön johtajien vastustusta huolimatta. Vähemmistöyhteisön johtajat kutsuivat suunnitelmaa ”yritykseksi polarisoida äänestäjät uskonnollisilla asioilla ennen vaaleja”.

  Assam, jossa on Intian osavaltioista eniten muslimeja, 34 prosenttia, on aiemmin sanonut haluavansa panna täytäntöön yhtenäiset siviililait avioliitolle, avioerolle, adoptiolle ja perinnölle, kuten Uttarakhandin osavaltio teki aiemmin tässä kuussa.

  Valtakunnallisesti hindut, muslimit, kristityt ja muut ryhmät noudattavat omia lakejaan ja tapojaan tai maallista säännöstöä tällaisissa asioissa. Pääministeri Narendra Modin Bharatiya Janata -puolue (BJP) on luvannut yhtenäisen siviililain, jota muslimit vastustavat.

  Assam kumosi Assamin muslimien avioliittojen ja avioerojen rekisteröintilain, joka säädettiin vuonna 1935. Muutos astui voimaan 24. helmikuuta, Assamin pääministeri Himanta Biswa Sarma kirjoitti viestipalvelu X:ssä lauantaina.

  ”Tämä [vanha] laki sisälsi säännöksiä, jotka sallivat avioliiton rekisteröinnin, vaikka morsian ja sulhanen eivät olisi saavuttaneet laillista 18- ja 21-vuoden ikää… Tämä on toinen merkittävä askel kohti lapsiavioliittojen kieltämistä Assamissa.”

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa