Lisää

  Ruotsissa 9 kertaa enemmän tappavia ammuskeluja kuin muissa pohjoismaissa yhteensä

  Ruotsissa on noin 62 000 ihmistä, jotka ovat kytköksissä rikollisjärjestöihin.

  World News Network

  Ruotsin poliisi kertoi viime viikon perjantaina, että noin 62 000 ihmistä on joko aktiivisesti mukana rikollisjärjestöissä tai niillä on yhteyksiä niihin. Viranomaiset ovat jo vuosia kamppailleet järjestäytyneen rikollisuuden aiheuttaman väkivallan hillitsemiseksi.

  Ampumamurhat ovat yli kolminkertaistuneet viimeisen vuosikymmenen aikana tässä 10 miljoonan asukkaan Pohjoismaassa, ja ne ovat nyt paljon yleisempiä kuin naapurimaissa.

  ”Olemme tunnistaneet 14 000 henkilöä, jotka ovat aktiivisia rikollisverkostoissa”, sanoi kansallisen poliisin päällikkö Petra Lundh tiedotustilaisuudessa. ”Henkilöitä, joilla on yhteyksiä näihin verkostoihin, arvioimme olevan noin 48 000.”

  Oikeusministeri Gunnar Strömmer lisäsi, että vuonna 2022 Ruotsissa tapahtui 62 ampumamurhaa.

  ”Vaikka ampumamurhien määrä laski hieman vuonna 2023, alustavat luvut osoittavat, että Ruotsissa oli yhdeksän kertaa enemmän ampumamurhia kuin Norjassa, Tanskassa ja Suomessa yhteensä”, hän sanoi samassa tiedotustilaisuudessa.

  Hän lisäsi, että räjähteitä käyttävien hyökkäysten määrä oli myös ennätyksellisen korkea.

  ”Puhumme järjestelmää uhkaavasta rikollisuudesta, jolla on korkea väkivallan riski. Se hiljentää todistajia, uhkaa sosiaalityöntekijöitä, soluttautuu viranomaisiin ja puolueisiin, käy huumekauppaa, huijaa ikäihmisiä ja käyttää hyväkseen hyvinvointijärjestelmäämme”, Strömmer sanoi rikollisverkostoista.

  Syyskuussa viime vuonna tapahtui 11 ampumamurhaa, mikä oli Ruotsin pahin kuukausi vuoden 2019 jälkeen.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa