Lisää

  Niinistö vaati Venäjää puuttumaan Ukrainan konfliktiin jo 2015

  8 vuotta veristä sisällissotaa. Tykistötuli ja kranaattikeskitykset lähes arkipäivää. Tämä kaikki koitetaan nyt kääntää niin, ettei sitä olisi edes tapahtunut.

  World News Network

  Alkuvuonna 2015 väitetysti Ukrainan separatistialueelta ammuttiin ohjuksia Mariupolin kaupunkiin eteläisessä Ukrainassa. Sisällissodan liekkeihin oltiin kaatamassa juuri lisää polttoainetta. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö, muun Suomen ylimmän johdon ohella, vaati yhteen ääneen, että Minskin rauhansopimusta noudatetaan ja että Venäjä puuttuu tilanteeseen.

  Toistamme: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vaati Venäjää puuttumaan tilanteeseen jo vuonna 2015.

  Ukrainassa ei ole ollut sotaa ”vain” kaksi vuotta. Ukrainan hallinto aloitti täysimittaisen liikekannallepanon ja kutsui 250 000 miestä aseisiin jo tammikuussa 2015. Ukrainan silloinen presidentti Petro Poroshenko julisti ”hyväksyvänsä separatistien haasteen”. Ukraina pyrki päättäväisesti tuhoamaan Itä-Ukrainan kapinallisjoukot, jotka eivät alistuneet uuden Kiovan hallinnon määräysvallan alle.

  8 vuotta veristä sisällissotaa, systemaattista separatistien ja Itä-Ukrainan venäläisvähemmistön tuhoamista. Tykistötuli ja kranaattikeskitykset lähes arkipäivää. Tämän kaiken länsi koittaa nyt kääntää niin, ettei tätä olisi edes tapahtunut. Ja kun Venäjä viimein puuttui tilanteeseen, tulipalo olikin väärin sammutettu.

  Tämä ei ole ”Putinin narratiivi”, tai ”pro-Venäjämielistä Putinin propagandaa”. Tämä on yksiselitteisesti yksinkertainen fakta, jonka jokainen voi tarkistaa itse keltaisesta lehdistöstämme, esimerkiksi Googlen hakua käyttäen.

  Verkkomedia

  Victor A. Lausas
  info@verkkomedia.org

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Hyvää uutiskesää! - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa