Lisää

  Suur-Lontoon poliisissa suur-siivous

  "Kun huomioidaan, että seksuaalirikoksista yleisesti ilmoitetaan vain osa, uskon, että Couzensin rikosten uhreja voi olla vielä enemmän"

  World News Network

  Sarja virheitä mahdollisti brittipoliisin tekemän raiskauksen ja murhan.

  Julkinen tutkimus Suur-Lontoon poliisissa (London Metropolitan Police, MPS) työskennelleestä poliisista, jonka tekemä naisen raiskaus ja murha kauhistutti kansakuntaa, totesi torstaina, että ilman epäonnistuneiden tarkastusmenettelyjen laajaa uudistamista mikään ei estä toisen samanlaisen tapauksen syntymistä.

  Wayne Couzens, 51-vuotias Lontoon diplomaattien suojaamiseen sijoitettu poliisi, kärsii elinkautista vankeusrangaistusta 33-vuotiaan markkinointipäällikkö Sarah Everardin raiskauksesta ja murhasta vuodelta 2021. Hän pakotti Everardin autoonsa käyttäen poliisivaltuuksiaan.

  Myöhemmin Couzens tunnusti syyllisyytensä kolmeen muuhun tapaukseen, joissa hän oli paljastanut itsensä. Tutkimuksessa havaittiin yhteensä kahdeksan vastaavaa rikosta, joista ilmoitettiin ennen Everardin kuolemaa, mutta joihin ei oltu puututtu.

  Tutkintaa johtanut Elish Angiolini totesi, että Couzensin taustaselvityksissä ja tutkimuksissa tehtiin sarja virheitä, joiden vuoksi varoitusmerkit toistuvasti jätettiin huomiotta, vaikka hänet ”olisi voitu ja olisi pitänyt pysäyttää”.

  ”Wayne Couzens ei ollut koskaan soveltuva poliisiksi”, Angiolini sanoi. ”Ja ilman merkittävää uudistusta mikään ei estä uutta Couzensia toimimasta aivan silmien alla.”

  Couzensin rikosten paljastumisen jälkeen Lontoon Metropolitan poliisin (MPS) johtaja Mark Rowley aloitti laajan puhdistuksen joukoissaan.

  Sen jälkeen useita muita poliiseja on tuomittu vakavista seksuaalirikoksista, mukaan lukien yksi, joka teki 24 raiskausta. Viime vuonna julkaistussa raportissa todettiin, että MPS oli institutionaalisesti rasistinen, naisvihainen ja homofobinen.

  ”Tarvittavan muutoksen laajuus tarkoittaa väistämättä, että siihen kuluu aikaa…”, Rowley sanoi torstaina vastauksena tutkimuksen tuloksiin.

  Perusteellinen suur-siivous

  Poliisista vastaava sisäministeriö aikoo tehdä virkamiehien erottamisesta helpompaa, jos he eivät läpäise perustason taustaselvitystä tai syyllistyvät törkeään epäasialliseen käytökseen. He sanoivat, että poliisissa on meneillään ”perusteellinen suur-siivous”.

  Angiolini sanoi, että on olemassa todisteita siitä, että Couzens saattoi syyllistyä vakavaan alaikäiseen kohdistuneeseen pahoinpitelyyn ennen poliisiksi tuloa ja hänellä oli mieltymys väkivaltaiseen pornografiaan.

  Couzens onnistui liittymään vapaaehtoisena Kaakkois-Englannin Kentin poliisiin konstaapeliksi siitä huolimatta, että hän ei läpäissyt haastatteluja tai taustaselvitystä. Myöhemmin Kentin poliisi ei tutkinut ilmoitettua pahoinpitelyä, vaikka todistaja tunnisti Couzensin auton.

  Vain päiviä ennen Everardin murhaa Couzensista ilmoitettiin itsensä paljastamisesta drive-thru-ravintolassa, mutta häntä kuulusteltiin tästä vasta tuomion jälkeen.

  ”Kun huomioidaan, että seksuaalirikoksista yleisesti ilmoitetaan vain osa, uskon, että Couzensin rikosten uhreja voi olla vielä enemmän”, Angiolini sanoi.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa