Lisää

  Tekoäly johti vaarallisen äärivasemmiston militantin jäljille

  Toimittajat käyttivät tekoälyä jäljittääkseen vaarallisen saksalaisen äärivasemmiston militantin, hyvissä ajoin ennen poliisia.

  World News Network

  Tekoälytyökaluja käyttäneet tutkivat toimittajat jäljittivät pahamaineisen puna-armeijaryhmän (Red Army Faction, RAF) raskaasti aseistetun, karkuteillä olevan jäsenen, kauan ennen kuin Saksan poliisi ilmoitti 30 vuotta vanhan tapauksen läpimurrosta aiemmin tällä viikolla.

  Daniela Klette, 65, nyt jo lakkautetun äärivasemmistolaisen militanttiryhmän jäsen, pidätettiin maanantaina Berliinin asunnossaan. Kletteä epäillään ryöstöjen sarjasta ja ainakin yhdestä murhayrityksestä vuosina 1999–2016 maanalaisen elämänsä rahoittamiseksi.

  Saksan poliisi ja turvallisuuspalvelut ovat saaneet kritiikkiä epäonnistumisistaan joissakin poliittisesti latautuneissa tutkimuksissa. Heidän puolustajiensa mukaan tiukat tietosuojalait rajoittavat heidän kykyään käyttää tekoälyllä tehostettuja työkaluja, joita saksalainen TV-podcast käytti viime vuonna Kletten jäljittämiseksi.

  Saksan turvallisuuspalvelulla on todennäköisesti kuitenkin huomattavasti tehokkaampia ja parempia työkaluja käytössään kuin ne, mitä tavalliset toimittajat saavat käsiinsä, ja Klette on otettu kiinni vasta kun asia on noussut julkisuuteen.

  RAF-pakolaisen aiheuttama riski korostui, kun poliisi löysi panssarintorjunta-aseen, Kalashnikov-kiväärin ja konepistoolin Kletten asunnosta Berliinin taiteellisella Kreuzbergin alueella, syyttäjät sanoivat torstaina antamassaan lausunnossa.

  Lausunnossa sanottiin, että Kletten asuttama ja naapurirakennus jouduttiin evakuoimaan, kun ammuksista poistettiin sytyttimet ja ne vietiin pois.

  Syyttäjien mukaan myös kaksi muuta pitkään etsittyä vaarallista epäiltyä voivat olla Berliinissä.

  Tapaus osoittaa hyvin tutkivan, riippumattoman journalismin tärkeyden maailmalle.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Hyvää uutiskesää! - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa