Lisää

    Massiivinen kerrostalopalo Bangladeshissa – ainakin 45 kuollutta

    Sairaalahoidossa on 22 kriittisessä tilassa olevaa potilasta, jotka saavat hoitoa palvammoihinsa.

    World News Network

    Bangladeshissa massiivisessa tulipalossa, joka raivosi läpi kuusikerroksisen kerrostalorakennuksen, jossa oli lapsiperheiden suosimia ravintoloita, on tappanut ainakin 45 ihmistä. Kymmeniä ihmisiä on myös loukkaantunut, maan terveysministeri sanoi perjantaina.

    Paloviranomaiset sanoivat, että kaasuvuoto tai liesi olisi voinut aiheuttaa pääkaupungissa torstaina syttyneen kerrostalopalon, joka levisi nopeasti syttyessään talossa sijaitsevaan ravintolaan. Tulipalo saatiin hallintaan vasta kahden tunnin ponnistelujen jälkeen, kun 13 yksikköä taistelivat riehuvaa infernoa vastaan.

    Sairaaloissa on hoidettavana 22 ihmistä, joilla on palovammoja, terveysministeri Samanta Lal Sen kertoi toimittajille.

    ”Kaikki 22 ihmistä… ovat kriittisessä tilassa”, Sen sanoi vieraillessaan Dhaka Medical Collegen sairaalassa.

    Pääministeri Sheikh Hasina ilmaisi järkytyksensä ja surunsa tapauksen johdosta ja määräsi viranomaisia antamaan nopeaa hoitoa loukkaantuneille.

    Yksi selvinnyt, Mohammad Altaf, kertoi viime hetken pelastautumisestaan tulipalosta, joka tappoi kaksi hänen kollegaansa.

    ”Menin keittiöön, rikkoin ikkunan ja hyppäsin ulos pelastaakseni itseni”, hän kertoi toimittajille ja lisäsi, että kassatyöntekijä sekä tarjoilija, jotka kehottivat ihmisiä lähtemään ensimmäisten joukossa, olivat myöhemmin kuolleet.

    Palomiehet pelastivat nostureilla ihmisiä hiiltyneestä rakennuksesta, kertoivat paloviranomaiset, jotka edelleen raivasivat raunioita ja työskentelivät jäljellä olevien palopesäkkeiden sammuttamiseksi.

    Omaiset kokoontuivat sairaalaan varhain perjantaina ottamaan vastaan kuolleiden ruumiita, osan suriessa ensiapuosaston ulkopuolella.

    Uusimmat

    Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
    Hyvää uutiskesää! - verkkomedia.org
    LähdeREUTERS

    Enemmän luettavaa