Lisää

  Texasissa riehuva maastopalo yksi historian suurimmista

  Texasin Panhandlessa riehuva valtava maastopalo on jo osavaltion suurin koskaan ja lukeutuu myös Yhdysvaltain historian suurimpiin.

  World News Network

  Texasin Panhandlessa riehuva valtava maastopalo on jo osavaltion suurin koskaan ja lukeutuu myös Yhdysvaltain historian suurimpiin. Se on polttanut yli miljoona eekkeriä – alueen, joka vastaa noin puolta Uudenmaan läänistä – ja tappanut ainakin kaksi ihmistä.

  Texasin Panhandlen palomiehet taistelivat perjantaina tiukemman otteen saamiseksi osavaltion historian suurimmasta maastopalosta. Palomiehet toivoivat hyötyvänsä taukoamatta riehuvien tuulenpuuskien hetkellisestä tyyntymisestä, jotka ovat saaneet aikaan karjankasvatusaluetta tuhoavan infernaalisen pätsin.

  Tuhoisa maastopalo, joka tunnetaan nimellä Smokehouse Creek Fire, on polttanut yli miljoona eekkeriä (404 685 hehtaaria) Texas A&M Forest Servicen uusimpien torstaina toimitettujen tietojen mukaan.

  ”Kauhea ei ole tarpeeksi vahva sana kuvaamaan sitä”, sanoi perheomisteisen puutavarayhtiön omistaja Terrill Bartlett, joka toimii Kanadan, Texasin, laajan palon keskipisteen, pormestarina. ”Maa on yksinkertaisesti vain mustaa kaikkiin ilmansuuntiin.”

  Maastopalo on levinnyt itään Panhandlen poikki maanantaista lähtien työntyen osavaltion rajan yli myös Oklahomaan. Se on surmannut ainakin kaksi ihmistä, jättänyt jälkeensä satoja palaneita rakennuksia ja satoja neliökilometrejä palanutta laidunmaata.

  Vaara ei ole vielä ohi, vaikka palomiehet ovatkin saaneet paloa jonkin verran jo hallintaansa, sillä tuulten odotetaan voimistuvan viikonlopun aikana, sanoi Texas A&M Forest Servicen tiedottaja Sean Dugan.

  Teksasin kuvernööri Gregg Abbott sanoi perjantaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa 400–500 rakennuksen tuhoutuneen ”alustavan arvion” perusteella. Arvio tulee todennäköisesti vielä muuttumaan.

  Texasin hätätilannehallinnan osaston päällikkö W. Nim Kidd sanoi tiedotustilaisuudessa, että palon täysimääräisten vahinkojen arviointi on vaikeaa, kun palo vielä kytee.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa