Lisää

  Blackwater palkka-armeijan perustaja Prince Ukrainasta

  Katkelma Blackwaterin perustajan, Erik Princen haastattelusta, jossa hän avaa Ukrainan tilannetta sekä syyt, miksi myi yhtiönsä. Verkkomedia tarjoaa haastattelun poikkeuksellisesti pääkirjoituksena sen sisältämän asiasisällön vuoksi. Princen kommentit Yhdysvaltojen poliittisesta korruptiosta ovat arvokas lisä totuuden monipalaisessa palapelissä, huolimatta Princen mahdollisesta katkeruudesta ja sitä myöden myös mahdollisesta puolueellisuudesta.

  World News Network

  Blackwater on yhdysvaltalainen yksityinen sotilasalan yritys. Yhtiön perusti entinen Yhdysvaltojen erikoisjoukkojen, Navy SEALin upseeri Erik Prince, hänen omien sanojensa mukaan koska halusi olla edelleen yhteydessä vanhoihin ystäviinsä ja kollegoihinsa, sekä palvellakseen maatansa.

  Yhtiö aloitti kouluttamalla Yhdysvaltojen sotilaita sekä tarjoamalla fasiliteetit koulutukselle, huomattavasti parempilaatuisina kuin armeijalla oli siihen aikaan käytössä. Tämä johti yhtiön nopeaan kasvuun ja lopulta laajenemiseen turva-alalle diplomaattien henkilösuojaukseen sekä muihin erikoisoperaatiotehtäviin.

  Prince on sittemmin myynyt yhtiön yksityisille sijoittajille ja yhtiötä hallitseekin nykyään Princen mukaan Apollo Global Management, Inc., yksityinen sijoitusyhtiö.

  Prince avasi Blackwaterin viimeisiä hetkiä Nisourin aukion skandaalin jälkeen, syitä hänen vetäytymiselleen yhtiöstä sekä hänen henkilökohtaisia mielipiteitään Ukrainan sodasta, podcastissa, josta Verkkomedia on litteroinut ja kääntänyt edellämainitut osuudet. Konteksti- ja käännösvirheiden minimoimiseksi, sekä tarjotaksemme autenttisen kopion podcastin puheesta kirjoitettuna, olemme liittäneet alkuperäisen podcastin kirjoitettuna suomenkielisen osuuden alle. Myös linkki podcastiin löytyy lähdeviitteenä.

  Haastattelijan kysymykset ovat tekstissä kursivoituina.

  Erik Prince Ukrainasta

  Meidän on saatettava se sota päätökseen, koska kaikki mitä Ukraina nyt tekee, he tuhoavat itseään demografisesti. He jauhavat seuraavan sukupolven työvoimaa, jota he eivät voi juuri nyt korvata. Heillä ei ole tarpeeksi työvoimaa, lännen tarjoama puolustus on säälittävää, etkä pysty voittamaan perinteistä sotaa venäläistä karhua vastaan. Ja, öhm, sanoisin, että ruma rauha on parempi kuin mikä tahansa heidän käsityksensä ihanteellisesta sodasta.

  Mutta mitä on ruma rauha?

  Jäädytetään rajat, suoristetaan linjat. Hyväksytään… Antakaa heille Krimi… Antaa heidän pitää Krimi, Donetsk, Luhansk. Mitä ikinä. Heidän täytyy… uhm. Veronmaksajat eivät varmasti… Amerikkalaisilla veronmaksajilla ei ole velvollisuutta käyttää uutta sataa miljardia dollaria Ukrainaan, uhm, kun siellä on ollut merkittävää korruptiota ja… ja oikeastaan mitään ei ole saatu aikaan.

  Miksi niin monet tukevat sitä? … Puolet maasta äänesti sen puolesta, eikö niin?

  Tiedätkö, ällöttävintä niissä ihmisissä, jotka sanovat tukevansa Ukrainaa, on se, että jos pyörittäisitte heidän edessään maapalloa, 99 prosenttia heistä ei edes löytäisi Ukrainaa kartalta. Joten älä kerro minulle heidän mielipiteistään, heidän mielipiteellään ei ole oikeasti mitään väliä, koska he ovat idiootteja.

  Luuletko, että he ovat idiootteja?

  Minusta järkyttävän moni sosiaalisessa mediassa Ukrainaa koskevia vahvoja mielipiteitä esittävä henkilö ei todellisuudessa tiedä lainkaan, missä Ukraina sijaitsee tai millainen todellisuus siellä vallitsee. Siksi mielestäni sosiaalisella medialla ei ole hyvää vaikutusta poliittiseen järjestelmäämme eikä yhteiskuntaamme yleensä.

  En väitä olevani eri mieltä kanssasi, mutta kysymys kuuluu, kuka käännyttää nuo ihmiset, joita kutsut idiooteiksi? Minua askarruttaa asia, sillä luin äskettäin erään naisen viestin, jossa hän sanoi:
  1% väestöstä hallitsee maailmaa (todellinen prosenttiosuus on pienempi, mutta ymmärtänet pointin)
  4% väestöstä on heidän marionettejaan
  90% väestöstä on zombeja
  5% yrittää herättää zombit
  1% varmistaa, että 4% estää 5%:a herättämästä 90%:a
  Mikä saa nämä älykkäät 4% toimimaan näin, sillä ihmiset eivät välttämättä ole idiootteja?

  Mielestäni ihmiset ovat erittäin alttiita propagandalle.

  Erittäin alttiita propagandalle?

  Kyllä, katso. Venäläiset toimivat väärin hyökkäämällä Ukrainaan, ehdottomasti. Mutta. En tiedä, myös länsi olisi voinut hoitaa koko tilanteen aivan eri tavalla. Annettiin kaikenlaisia vakuutuksia, ettei Nato laajentuisi itään päin vuoden 1992 jälkeen. Ja venäläisestä näkökulmasta, he menettivät 22 miljoonaa ihmistä toisessa maailmansodassa natseja vastaan taistellessa. Joten heidän kannaltaan katsottuna, kun he katsovat ulos ja näkevät enemmän epäystävällisiä maita rajallaan kuin koskaan aikaisemmin, huhtikuusta 1940 lähtien… Se on ongelma. Se on heille punainen viiva. Ja he sanoivat jatkuvasti, lopettakaa, lopettakaa, lopettakaa. Tämä idea Ukrainan ottamisesta Naton jäseneksi? Huono idea. Sitä ei olisi pitänyt olla edes pöydällä etukäteen.

  Katsos, tarjosin jopa hallinnolle, ennen hyökkäystä, koska huomasin, että venäläiset peruuttivat jopa puolustustilauksia vuoden 2020 lopulla ennen… ei, vuoden 2021 lopulla. Kirjoitin paperin ja lähetin sen ystäväni kautta JSOC:iin, ilman nimeäni, jotta he eivät voi käyttää ”I hitter Prince” -korttia, ja he pohjimmiltaan…

  Siinä vaiheessa Yhdysvaltain varastossa oli poistettavaksi asetettuja lentokoneita melkein 500. Kirjaimellisesti tarkoitus oli lentää ne aktiivisesta laivueesta aavikolle Davis-Monthanin ilmavoimien tukikohtaan – The Boneyardiin – parkkiin ikuisuudeksi, poistoina arvo nollaan kirjattuna.

  Sanoin, tehkää siitä laina-vuokrasopimuspaketti. Melkein kuin, tarkoitan, Roosevelt antoi briteille 50 hävittäjää, joitain lentokoneita ja joukon aseita vuonna 1940, laina-vuokraus. Ja sanoin, tehkää siitä yhdistelmä laina-vuokraa ja, ja lentäviä tiikereitä, hyvää yksityisen urakoitsijan kyvykkyyden käyttöä. Koska Ukraina tarvitsi ilmavoimia, he tarvitsivat paljon enemmän ilmavoimia, joten sanoin täydellistä, lennätä… Oli… Oli yli 50 F-16:a, 55 F-15:a ja 40 muuta A-10:ä. Täydellistä. Lentäkää ne Ukrainaan, Biden voi tehdä ilmoituksen, ettei Ukraina tule Naton jäseneksi, mutta heillä tulee olemaan ilmavoimat, ja tässä se on, ja olisin voinut laittaa noihin koneisiin palkattuja lentäjiä. Ja jos 20 tai 30 prosenttia lentokoneista olisi menetetty, se olisi ok, siihen heittoistuimet on tarkoitettu. Siitä olisi tullut merkittävä pelotevoima. Koko ohjelma olisi maksanut noin 400 miljoonaa dollaria.

  Paperini päätyi aina Sullivaniin asti ja kansalliseen turvallisuusneuvostoon, eivätkä he tietenkään koskaan ryhtyneet toimiin sen pohjalta. Mutta taas, koska noissa töissä on kokemattomia ihmisiä, jotka eivät ole koskaan itse ohjanneet lentokoneita, he eivät ole koskaan tehneet sitä, joten kun joku ilmavoimien upseeri kertoo heille, että ”se on mahdotonta, he eivät voi koskaan miehittää niitä lentokoneita”, he uskoivat sen. Hölynpölyä. Urakoitsijat lentävät satoja entisiä sotilaslentokoneita tälläkin hetkellä Amerikassa, ja niitä käytetään vastustajajoukkueina harjoittamassa Yhdysvaltain ilmavoimia ja laivastoa niiden valmiuden takaamiseksi. Joten se olisi ollut erittäin sovellettava malli, ja se olisi voinut… Uskon, että 150 entisen Yhdysvaltain sotilaslentokoneen ilmestyminen Ukrainaan olisi ollut merkittävä pelote. Ja lyön vetoa, että se olisi pysäyttänyt sodan ennen kuin se edes alkoi.

  Miksi Prince lopetti?

  Miksi lopetit tämän? Miksi lopetit? Mikset jatka bisnestä? Tarkoitan, kuulostat siltä, että olet…

  Koska kylläst… heh… Koska vasemmisto ja idiootit Washingtonissa vihaavat kaikkia innovaatioita tai erilaisia ideoita, jotka keskeyttävät rahantekomallin, hyvin korruptoituneen rahantekomallin, joka virtaa yli puoluerajojen. Lindsey Graham, aivan yhtä paha kuin kuka tahansa demokraatti, syytää rahaa puolustusalan urakoitsijoille pestäkseen rahat niiden kulkiessa systeemin läpi. Ja mitä meillä on siitä osoitettavana? Mitä hienoja sotilaallisia menestyksiä meillä on ollut viimeisten 25 vuoden aikana?

  Muista, mitä Pentagon halusi tehdä 9/11:n jälkeen? Aivan. Joten, Bush menee tapaamaan kansallista turvallisuusneuvostoaan viisi päivää 9/11:n jälkeen, kun Pentagon vielä kytee.

  Maailman kalleimmalla armeijalla oli tuolloin noin 700 miljardin dollarin budjetti. He halusivat pommeja, ohjuksia ja ranger-iskun lokakuussa 2001. Ja he halusivat odottaa seuraavaan huhtikuuhun ja tehdä mekanisoidun hyökkäyksen Pakistanin kautta. Se oli parasta, mitä Pentagon keksi.

  Se oli CIA, erittäin salainen ja terrorismin vastainen keskus, joka sanoi: Rahat, valtuudet, 3 viikkoa, ja kärpäset kävelevät vihollisten silmämunilla. Se oli innovatiivista, he olivat harjoittaneet epäsymmetristä ei-perinteistä sodankäyntiä. Ja … alle sadalla erikoisoperaattorilla ja käsittelijällä ilmavoimien tukemana murskattiin Taliban. He olivat todella aivan omaa luokkaansa.

  Se malli toimi kuusi kuukautta, kunnes suuri, perinteinen Pentagon ilmestyi paikalle ja sitten he pilasivat sen seuraavien 19 ja puolen vuoden ajan. Ja toistivat käytännössä samaa neuvostoliittolaista taistelu-suunnitelmaa… Jos luet kirjan nimeltä ”The bear went over the mountain”, niin sitä neuvostoliittolaiset tekivät. Itse asiassa tukikohtamme olivat samoilla paikoilla kuin neuvostoliittolaisilla, Pentagon seurasi samaa suunnitelmaa.

  Joten kerrot tuota tarinaa… Mikä on tarkoituksesi kertoa se tarina? Kerrotko sen sanoaksesi, kuinka huonoa täällä on nyt? Jos se on mitä teet, miksi luovuit liiketoiminnasta, jos luulet olevasi täysin pätevä paljastamaan sen ja tekemään sen paremmaksi? Miksi lähdit pois?

  Koska Blackwateria vastaan hyökättiin niin rajusti ja sääntelyviranomaiset käännytettiin meitä vastaan. Jouduin maksamaan oikeudenkäyntikuluja 2,5 miljoonaa dollaria kuukaudessa kahden vuoden ajan.

  60 miljoonaa?

  Jep. Maksettiin valtion ulkoministeriön historian suurin korvaus liikevaihtoon suhteutettuna, Hillary Clintonin terveiset… Ilman todellista vaaraa kansalliselle turvallisuudelle. Joten he… Kaiken sen likaveden kanssa, jota he heittivät päällemme Nisourin aukion tapahtumien jälkeen, koska ”Blackwater oli paha”, ja vasemmisto ryhtyi todellisiin toimiin meitä vastaan. Puolustauduimme kaikkia tarkastuksia, puolustushankkeiden hallintavirastoa vastaan, ja selviydyimme kaikesta puhtaana. Mutta yhtä paikkaa vastaan emme voineet hyökätä, emme voineet riitauttaa vientilupia. Koska jos olisimme käyneet oikeutta, se olisi pysäyttänyt kaikki vientiluvat ja lopettanut liiketoiminnan, koska turvallisuus- tai koulutustyöhön tarvitaan mahdollisuus viedä luotiliivejä, kypäriä tai aseita.

  Ja niin, he lätkäyttivät meille suurimman sakon liikevaihtoon suhteutettuna, ja jopa heidän tutkimuksessaan he myönsivät, ettei kyse ollut todellisesta viennistä… ei, ei vahinkoa kansalliselle turvallisuudelle. He siis sakottivat meitä kypäräviennistä, hmm, luotiliiveistä ja muista vastaavista.

  Eli, jos teemme töitä ulkoministeriölle, diplomaattiselle turvallisuudelle, toinen ulkoministeriön osasto hoitaa luvat, nimeltään Puolustustarvikekontrolli, ja he tekevät asiat omaan tahtiinsa. Joten meillä on lupa-anomus sisällä viedä tavaroita kavereillemme, joita diplomaattinen turvallisuuspalvelu vaatii: ”Tarvitsen 50 miestä tähän Irakissa olevaan kaupunkiin ensi viikolla, menkää, menkää!” Lupani on odottamassa sisällä, ei ole vielä palannut, en aio lähettää näitä kavereita alasti… Kyllä, me lähetimme panssarit ja kypärät, ja he sakottivat meitä noin 500 000 dollaria per kypärä. Sellaista hölynpölyä. Se oli pelkkää politiikkaa.

  Aloitin yrityksen pysyäkseni yhteydessä rakastamaani yhteisöön ja palvellakseni maatani. Ja tullakseni vain toistuvasti potkituksi päähän, kyllä, olen aika lailla kypsä siihen.

  Kuinka monta ihmistä, öhm, kuten… Kuinka monta Blackwaterin kokoista yksityistä sotilasurakoitsijaa meillä on juuri nyt… Amerikassa?

  Ei ole enää oikein yhtään integroitua jäljellä. Ja ne kaikki… Ja Blackwaterin omistaa nyt Blackrock. Ei, vaan Apollo. Taas yksi hiton New Yorkin hedgerahasto. Ja sitä johdetaan kuin… Kuin tyypillistä byrokraattista yritystä.

  Ja sinä, kun lähdet, edesautat sitä. Eikö? Jos lähdet ja… Koska ajattelepa, jos… Kuinka monta sinunkaltaistasi ihmistä on? Ja tiedän mitä ajattelet, olet kuin ”Tiedätkö kuinka vaikeaa tämä oli? Ymmärrätkö kuinka rankka tämä työ on?” Ymmärrän sen.

  Rehellisesti sanoen… se on ihan aiheellinen kritiikki. Koska jos katson taaksepäin, olin… uhm, vuonna 2007 olin 36-vuotias, 37-vuotias. Minulla ei ollut vanhempaa mentoria. Kukaan tuntemani Washingtonissa tai missään muualla ei ollut joutunut samanlaiseen systemaatiseen peräsuolen tutkimukseen, jonka läpi me kävimme. Byrokraattinen hyökkäys, median hyökkäys. Haluan sanoa, että samalla hetkellä tein, teimme virastossa erittäin laillisia salaisia toimintatoimia, joihin en edes itse henkilökohtaisesti osallistunut, kaiken koulutuksen, turvallisuuden, ilmailun ja henkilöstön lisäksi.

  Rakensimme ja valmistauduimme auttamaan maatamme käsittelemään ulkomaisia uhkia, emmekä suunnitelleet kokemaamme byrokraattista Washingtonin media- ja poliittista hyökkäystä.

  Mutta jos voisin vain lähettää… jos voisin lähettää itselleni viestin ajalta, jolloin aloitin yrityksen, sanoisin: ”Älä tee töitä ulkoministeriön kanssa. He eivät ole sen arvoisia. Kaikesta siitä hyvästä työstä, mitä teimme, en välitä, mitä heille tapahtuu. Eivät ole minun miesteni arvoisia. Etsi joku muu.”

  Original Podcast Transcript In English

  We need to bring that war to a close ‘cause all Ukraine is doing now is destroying themselves demographically. They’re chewing up the next generation of manpower that they can’t really replace right now. They don’t have enough manpower, the Western defence base is pathetic, and you’re not going to out-conventional war the Russian bear. And uhm, I would say an ugly peace is better than, uhm, whatever their idea of an ideal war is.

  What is an ugly peace though?

  Meaning, freeze the lines, straighten the lines. Accept… Let them have Crimea… Let them keep Crimea, Donetsk, Lugansk. Whatever. They need to… uhm. It is not certainly the taxpayers… It is not the American taxpayer’s obligation to spend another hundred billion dollars in Ukraine, uhm, when there’s been significant corruption and… and really nothing to show for it.

  Why do so many support it? … Half the country voted for that, right?

  You know, the disgusting thing that all the people that say yeah, support Ukraine… Spin a globe in front of them, 99% of them couldn’t even find Ukraine on the map… So don’t tell me what their opinion is, their opinion doesn’t really matter ‘cause they’re idiots.

  You think they’re idiots?

  I think that a shocking amount of people who have the strong social media opinions on Ukraine have no freaking idea where Ukraine is or what the realities are. And so I think social media is not a great influence on our body politic, or on our society at all.

  I don’t know if I disagree with you, but the question is, somebody is converting these people that you claim idiots, right? So the question to me comes.. I read this quote by this lady said the other day:

  1% of the population controls the world (it’s a smaller percentage but you get the idea)
  4% of the population are their puppets
  90% of the population are zombies
  5% are trying to wake up the zombies
  1% makes sure that the 4% stops the 5% from waking up the 90%

  What keeps the intelligent 4% of people, because people are not idiots, to do this?

  I think people are highly susceptible to propaganda.

  Highly susceptible to propaganda?

  Yeah, look. The Russians were wrong to invade Ukraine, absolutely. But. I don’t know, the West could’ve also handled the whole situation much differently, because, there’s all kinds of insurances made that Nato wouldn’t extend eastward after 1992. And, from a Russian perspective, now they lost 22 million people in WWII defeating the Nazis. And so for them, looking out and seeing more unfriendly countries on their border than, any time since, what, May 1940… That’s a problem. That’s a red line for them. And they kept saying stop, stop, stop. This idea of making a Ukraine a Nato member? A bad idea. It shouldn’t have been on the table beforehand.

  And look, I even offered, I offered the administration, before the invasion, ‘cause we, I noticed that there was, the Russians were even cancelling orders, defence orders at the end of 2020 before the… no, at the end of 2021. and I wrote a paper and I sent it up through a friend in JSOC, without my name on it so that they can’t use the “I hitter Prince” -card and basically they…

  At that point, there was, some almost 500 aircraft set to be retired from the US inventory. So literally, scheduled to be flown from an active squadron to the desert Davis-Monthan Air Force Base – The Boneyard – and parked for eternity, written off to zero value to the taxpayers.

  I said, make that a lend-lease package. Almost like, I mean, Roosevelt gave 50 destroyers, and some aircraft and a bunch of guns to the Brits, and uhm, like 1940, lend-lease. And I said, make it a combination of lend-lease and, and a flying tigers, a good use of a private contractor keep-ability. ‘Cause Ukraine needed air power, they needed a lot more air power, so I said perfect, fly… There was… There was 50-some F-16s, 55 F-15s and another 40, uhm, A-10s. Perfect. Fly those to Ukraine, Biden can make an announcement, Ukraine is not going to be a Nato.. A member of Nato, but they’re going to have an airforce and here it is and I could’ve put contracted pilots in those aircrafts, and you know what, if you lose 20% or 30% of the aircraft, that’s ok, that’s what the ejection seats are for. That would’ve been a significant deterrent force. The whole program would’ve cost like 400 million bucks.

  Went all the way up to Sullivan and a national security council and of course they never acted on it. But, again, because you have people in those jobs, without experience, that have never deployed aircraft themselves, they’ve never, they’ve never done that, so they get told by some airforce officer “well it’s impossible, they can never staff those aircraft”. Nonsense. There are hundreds of former military aircraft flown by contractors, today, in America, and they’re flown as opposition squadrons, training against US Airforce and Navy for their readiness. So, it was a very applicable model, and it could’ve… I believe, 150 ex-US military combat aircraft showing up in Ukraine, that’s a significant deterrent. And I bet it would’ve stop the war, before it even started.

  Why did you stop doing this? Why did you stop? Why don’t you still do the business? I mean, you sound like you’re…

  ‘Cause I’m sick… Heh… Because the left and the idiots in Washington so hate any ideas that are innovative or different, that interrupt the money train, the very corrupt money train, from the Uniparty. Lindsey Graham, just as bad as any Democrat, on spending more money to defence contractors and washing it through. And what do we have to show for it? What, what great military successes do we have of the last 25 years?

  Remember, after 9/11, what did the Pentagon want to do? Right? So, Bush goes to meet with his national security cabinet 5 days after 9/11, while the Pentagon is still smouldering.

  The most expensive military in the world at that point were like, 700 billion dollar budget. They wanted to do bombs, missiles and a ranger raid in October of 2001. and they wanted to wait until the following April and do a mechanised invasion via Pakistan. That’s the best the Pentagon came with.

  It was the CIA, covert black and a counter-terrorism center, and they said, money, authorities, 3 weeks, the flies will be walking on the eyeballs of our enemies. That was innovative, they had done a asymmetric unconventional warfare. And with… with less than a hundred special operators and case officers backed by airpower, smashed the Taliban. They were truly on the run. That model worked for 6 months until the big conventional Pentagon showed up and then they screwed it up for the next 19 and a half years. And basically replicated the same Soviet battle plan… If you read a book called “The bear went over the mountain”, that’s what the soviets did. In fact, our base locations were the same places the Soviets were, followed the same plan.

  So, you’re telling that story… What’s your point of telling that story? Are you telling it to say how bad it is right now? If that’s what you’re doing, why did you get out of the business if you think you’re fully qualified to be able to expose that and make it better? Why did you get out of business?

  Because the Blackwater was so attacked and the regulatory state was turned at us. I paid but 2 and a half million a month in legal fees for two years.

  60 million?

  Yeah. Paid the highest per capita fine in state department history, from Hillary Clinton, for no actual damage to national security. So they… With all the staff that was thrown at us ‘cause “Blackwater was bad” after Nisour square and the left really came for us. We fought off all the audits, defence contract management agency, and we came through that all clean. But the one place we could not fight, we couldn’t litigate, was on export licenses. ‘Cause if we’d litigated, it would stop all export licenses and it would stop the business, ‘cause you need to be able to export body armour, or a helmet, or a gun to do a security or a training job.

  And so, they stuck us with a highest per capita fine and even in their study they acknowledged there was no actual export of a… no, no damage to a national security. So what they ended up fining us for was exporting helmets, uhm, body armour plates etcetera.

  So, if we’re working for the State Department, diplomatic security, another part of the State Department does the licensing, called Defence Trade Controls, and they’re kind of moving at their own pace. And so we have a license into them to export stuff for our guys, which the diplomatic security service is demanding, “I need 50 guys in this town in Iraq, you know, next week, go go go”. My license is in, hasn’t come back, I’m not gonna send these guys naked… Yeah, we sent the body armours, we sent the helmets and they fined us like 500 000 dollars per helmet. That kind of nonsense. It was just politics.

  So, I started with the business as a way to stay connected to the community I loved and to serve my country. And to just get repeatedly kicked in the head, yeah, I’m ‘bout done with that.

  How many people, uhm, like… How many PMCs do we have right now the size of Blackwater… in America?

  There’s really not any integrated ones left. And they’re all… And the Blackwater is now owned by Blackrock. No, by Apollo. Another freaking New York hedge fund. And it’s run like a… Like a typical beltway, bureaucratic firm.

  And you getting out you’re contributing to that. No? If you get out and… ‘Cause think about it, if… How many people like you are there? And I know what you’re thinking, you’re like “Do you know how hard this was? Do you understand how tough this job is?” I get that.

  Honestly… It’s a fair criticism. ‘Cause if I look back, I was a… uhm, 2007 I was 36 years old, 37 years old. I did not have an older me as a mentor. Nobody that I knew in Washington or anywhere had gone through the regulatory, proctology that we had. The bureaucratic assault, the media assault. I mean, at that point, I was doing, we were doing very legitimate covert action programs in the agency that I wasn’t even involved in personally, on top of all the training, security, aviation and staff. And so, we kind of built and prepared to help our country deal with threats abroad, not planning for the bureaucratic, and media and political assault that we came under back in Washington. But if I could just send a… If I could send myself a note back to a, when I started the business, I’d say “Don’t work with the State Department. They’re not worth it. For all the great work we did, I don’t care what happens to them. Not worth my people. Find somebody else.”

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa