Lisää

  Israel boikotoi Kairon tulitaukoneuvotteluja

  Israel boikotoi Gazan tulitaukoneuvotteluja Kairossa sunnuntaina sen jälkeen, kun Hamas hylkäsi sen vaatimukset.

  World News Network

  Israel boikotoi Gazan tulitaukoneuvotteluja Kairossa sunnuntaina sen jälkeen, kun Hamas hylkäsi sen vaatimuksen täydellisestä luettelosta vielä elossa olevien panttivankien nimistä, israelilainen sanomalehti kertoi.

  Hamasin valtuuskunta saapui Kairoon neuvotteluja varten, ja sitä pidettiin mahdollisena viimeisenä esteenä ennen sopimusta, joka pysäyttäisi taistelut kuudeksi viikoksi. Mutta iltaan mennessä ei näkynyt merkkiäkään israelilaisista.

  ”Kairossa ei ole Israelin valtuuskuntaa”, Ynet, Israelin Yedioth Ahronothin sanomalehden verkkoversio, lainasi tuntemattomia israelilaisia virkamiehiä. ”Hamas kieltäytyy antamasta selkeitä vastauksia, eikä siksi ole mitään syytä lähettää Israelin valtuuskuntaa.”

  Washington on itsepintaisesti väittänyt, että tulitaukosopimus on lähellä ja että sen pitäisi olla valmis ajoissa, taisteluiden lopettamiseksi viikon kuluessa, Ramadanin alkuun mennessä. Taistelevat osapuolet eivät ole kuitenkaan antaneet julkisuudessa juurikaan merkkejä perääntymisestä aiemmista vaatimuksistaan.

  Hamasin valtuuskunnan saapumisen jälkeen palestiinalaisviranomainen kertoi Reutersille, että tulitaukosopimus ”ei ole vielä valmis”. Israel ei ole antanut virallista kommenttia.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa