Lisää

  Helsingin Sanomia ja ministeri Wille Rydmania epäillään rikoksista

  Helsingin poliisi sai valmiiksi kolme esitutkintaa, joissa on asianosaisena ministeri. Tapaukset vuosilta 2022–2023 siirtyvät syyteharkintaan.

  World News Network

  Helsingin poliisi on saanut valmiiksi kolme esitutkintaa, joissa asianosaisena on elinkeinoministeri Wille Rydman (ps) ja jotka liittyvät osin myös Helsingin Sanomiin.

  Ensimmäinen tapaus koskee Helsingin Sanomien artikkelia, jossa kirjoitettiin kansanedustaja Rydmanista kesällä 2022. Tässä rikosnimikkeet ovat kunnianloukkaus, törkeä kunnianloukkaus, törkeä yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen ja päätoimittajarikkomus.

  Rikosasia siirtyy nyt syyteharkintaan, sillä poliisi on saanut tutkinnan valmiiksi. Poliisi ei kerro tarkemmin, missä asioissa se epäilee rikosten tapahtuneen.

  Poliisi kertoo saaneensa valmiiksi myös toisen esitutkinnan, jolla on yhteys esitutkintaan Helsingin Sanomien artikkelista. Tämän asian osalta poliisi ei avaa rikosepäilyn sisältöä tai tutkittuja rikosnimikkeitä.

  Lisäksi poliisi on saanut valmiiksi kansanedustajaa koskevan, epäiltyä salassapitorikosta koskevan rikosasian esitutkinnan, joka myös siirtyy syyteharkintaan.

  Asiassa on kyse päätöksestä, jonka apulaisvaltakunnansyyttäjä teki marraskuussa 2023. Päätöksessä kumottiin syyttäjän aiempi päätös jättää esitutkinta toimittamatta. Rikosepäily liittyy salassa pidettävien tietojen julkaisemiseen kansanedustajan kirjassa, joka ilmestyi vuonna 2023.

  Syyttäjä päättää myöhemmin, nostetaanko Rydmania sekä Helsingin Sanomien toimittajia kohtaan syytteitä.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeHS

  Enemmän luettavaa