Lisää

  USAn osavaltiot eivät voi estää Trumpin ehdokkuutta

  Trump voitti ehdokkuuden hylkäysjutun Coloradon osavaltiota vastaan Yhdysvaltain korkeimmassa oikeudessa, joka esti samalla kaikkia osavaltioita hylkäämästä ehdokkaita liittovaltion virkaan.

  World News Network

  Yhdysvaltain korkein oikeus myönsi Donald Trumpille merkittävän erävoiton maanantaina ja esti kaikkia osavaltioita hylkäämästä ehdokkaita liittovaltion virkaan perustuslain säännöksen nojalla, joka sisältää kapinan ja näin samalla myös hylkäsi Coloradon vaatimuksen Trumpin presidenttiehdokkuuden hylkäämisestä.

  Tuomarit kumosivat yksimielisesti Coloradon korkeimman oikeuden 19. joulukuuta tekemän päätöksen, jonka mukaan entinen presidentti hylättiin osavaltion tiistain republikaanien esivaaleissa todettuaan, että Yhdysvaltain perustuslain 14. lisäys esti hänet uudelleen hoitamasta julkisia virkoja. Coloradon tuomioistuin oli todennut, että Trump osallistui kapinaan, koska se väitetysti yllytti ja tuki kannattajiensa 6. tammikuuta 2021 tekemää hyökkäystä Yhdysvaltain Capitolille.

  Korkeimman oikeuden tuomarit määräsivät, että vain kongressi voi panna täytäntöön perustuslain määräyksen liittovaltion viranhaltijoita ja ehdokkaita vastaan.

  Neljä yhdeksästä tuomarista, mukaan lukien tuomioistuimen kolme liberaalia jäsentä, paheksuivat tuomioistuinta siitä, että se laati säännön, joka rajoittaa määräyksen täytäntöönpanoa tulevaisuudessa.

  Trump kilpailee republikaanien ehdokkuudesta haastaakseen demokraattisen presidentin Joe Bidenin 5. marraskuuta pidettävissä Yhdysvaltain vaaleissa. Hänen ainoa jäljellä oleva kilpailijansa republikaanien puolueen ehdokkuudesta on entinen Etelä-Carolinan kuvernööri Nikki Haley.

  Päätös annettiin supertiistain aattona, jolla on merkittävä rooli Yhdysvaltojen esivaaleissa, koska useimmat osavaltiot järjestävät puolueiden ehdokaskilpailut sinä päivänä.valan rikkovat kapinat äänestyksestämme”, Griswold kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa