Lisää

  Venäjä vahvistaa sotilaallisia voimiaan Euroopassa

  Nordic Response 2024 -harjoitus, johon osallistuu yli 20 000 sotilasta Norjassa, Suomessa ja Ruotsissa keskittyy yhteiseen puolustukseen.

  World News Network

  Lue taustaa: Nordic Response 24 -harjoitus näkyy ja kuuluu Lapissa

  Puolustusministeri Sergei Shoigu sanoi tiistaina, että Venäjä on vahvistanut sotilaallisia joukkojaan maan pohjois- ja länsiosissa torjuakseen sitä, mitä Moskova pitää Naton joukkojen kerääntymisenä Venäjän lähelle.

  Suomi on liittynyt osaksi puolustusliitto Natoa ja Ruotsi on liittymässä siihen. Nato toteuttaa tällä viikolla Nordic Response 2024 -harjoituksen, johon osallistuu yli 20 000 sotilasta Norjassa, Suomessa ja Ruotsissa ja jossa keskitytään yhteiseen puolustukseen.

  ”Naton sotilaallisen potentiaalin kasvun taustalla Venäjän rajojen lähellä, liiton laajentuessa Suomen ja tulevaisuudessa Ruotsin liittymisen myötä olemme ryhtyneet toimiin pohjoisen joukkoryhmittymien vahvistamiseksi läntisiä ja lännen strategisia suuntia”, Shoigu kertoi ylimmille kenraaleille antamatta yksityiskohtia.

  Ukrainan sota on käynnistänyt syvimmän kriisin Venäjän suhteissa länteen sitten vuoden 1962 Kuuban ohjuskriisin, ja presidentti Vladimir Putin on varoittanut länttä, että tilanne eskaloituu vielä enemmän, mikäli länsijoukot lähetetään taistelemaan Ukrainaan.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa