Lisää

  Ukraina alakynnessä, Venäjän joukot etenevät

  Tässä tilanteessa Venäjää on enää vaikea pysäyttää. "Liian vähän, liian myöhään" kuvaa hyvin lännen aseapua Ukrainalle, joka on joutunut suureen pulaan Yhdysvaltojen jätettyä heidät oman onnensa nojaan.

  World News Network

  Sadat tšekit ja kourallinen ukrainalaisia työskentelevät ympäri vuorokauden itäisessä osassa Tšekin tasavaltaa muuttaakseen toisen maailmansodan ajalta peräisin olevan rakennuskompleksin aseiden ja ammusten toimituskeskukseksi Ukrainalle.

  Aloite on osa Euroopan pyrkimyksiä tarjota Kiovalle aseita Venäjän joukkojen torjumiseksi sen jälkeen, kun Yhdysvaltain sotilaallinen apu on keskeytynyt, mikä on ollut kansainvälisen tuen selkäranka.

  Vieraillessaan tšekkiläisen yksityisen asevalmistajan Excalibur Armyn omistamassa Sternberkin tehtaassa, Hollannin armeijan päällikkö kenraali Onno Eichelsheim kuvaili tilanteen kiireellisyyttä Kiovan tappioiden kasvaessa Itä- ja Etelä-Ukrainassa.

  ”Meidän on nopeutettava sitä. Meidän on toimitettava enemmän ja meidän on tehtävä se nopeammin”, hän sanoi äskettäisellä matkalla tarkastaessaan tšekkiläistä DITAn 155mm itseliikkuvaa haupitsia ja kunnostettua venäläistä panssarivaunua lähetettäväksi taisteluun.

  Ukrainan kiireellisin tarve kaksi vuotta Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen jälkeen on tykistöammukset, jotka ovat vähissä, koska osapuolet käyttävät voimakasta tykkitulta pitääkseen pääosin staattisia, syvään juurtuneita asemia pitkin 1 000 kilometrin rintamalinjaa.

  Euroopan unioni, joka haluaa muiden länsiliittolaisten kanssa hillitä Venäjän etenemistä ja torjua yhä itsevarmempaa kilpailijaa, käynnisti maaliskuussa 2023 aloitteen miljoonan tykistöammuksen toimittamisesta Ukrainaan 12 kuukauden kuluessa.

  Vuotta myöhemmin se oli toimittanut hieman yli puolet tästä määrästä. Syyksi viranomaiset sanoivat riittämättömän tuotantokapasiteetin ja pitkäaikaisten tilausten puutteen.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa