Lisää

  Huthien hyökkäys vaati ensimmäiset uhrit

  Intian laivasto evakuoi torstaina kaikki 20 merimiestä vaurioituneelta alukselta Punaiselta mereltä, sen jälkeen kun huthien ohjus-isku surmasi kolme merimiestä. Nämä olivat ensimmäiset siviiliuhrit huthi-joukkojen hyökkäyksissä tärkeää merireittiä vastaan.

  World News Network

  Lue taustaa: Lähi-idän tikittävä aikapommi

  Iranin tukemat militantit laukaisivat ohjuksen Barbadoksen lipun alla purjehtineeseen ja Kreikan operoimaan True Confidence -alukseen keskiviikkona noin 50 meripeninkulmaa Jemenin eteläsatamasta Adenista, sytyttäen sen tuleen.

  Alusten omistajat ja johtajat kertoivat lausunnossa, että kaikki 20 miehistön jäsentä ja kolme aluksella ollutta aseistettua vartijaa vietiin sairaalaan Afrikan sarvessa sijaitsevaan Djiboutiin intialaisella sotalaivalla.

  Omistajat ja johtajat kertoivat kahden kuolleen olleen Filippiinien kansalaisia, kun taas kolmas oli vietnamilainen. He esittivät osanottonsa uhrien perheille. Myös kaksi muuta filippiiniläistä loukkaantui vakavasti.

  Vietnam tuomitsi hyökkäyksen torstaina ja kertoi yhden vietnamilaisista merimiehistä kuolleen, kun taas loput kolme kansalaista olivat hyvässä kunnossa.

  Intian laivaston julkaisemissa kuvissa näkyi helikopteri, joka nosti miehistön jäseniä pieneltä pelastuslautalta myrskyisältä mereltä kuljettaen heidät laivalle.

  Jotkut haavoittuneet näyttivät makaavan avuttomina laivaston pelastusveneen pohjalla, joka lähetettiin avuksi. Heidät kannettiin paareilla laivaan, ja myöhemmin heidät nähtiin käärittyinä sideharsoihin, kun heitä evakuoitiin Djiboutiin sairaalaan.

  ”Alus ajautuu kauas maasta, ja pelastustoimia ollaan järjestämässä”, yritys kertoi lausunnossaan.

  Yrityksen edustaja kertoi, että aluksesta on allekirjoitettu pelastussopimus, mutta kieltäytyi kertomasta lisätietoja turvallisuussyistä.

  Huthit ovat jatkaneet hyökkäyssarjaa yhdellä maailman vilkkaimmista meriliikenneväylistä marraskuusta lähtien. Heidän mukaansa hyökkäykset ovat solidaarisuuden osoitus palestiinalaisille Israelin ja Hamasin sodan aikana Gazassa.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa