Lisää

  Egyptin punnan arvosta katosi taas kolmannes

  Egyptin Suezin kanavasta saamat kanavamaksut ovat romahtaneet huthi-militanttien aloitettua iskut laivoja vastaan ja varustamoiden reitittäessä rahtialusliikenteen Afrikan ympäri. Lähi-idän ruutitynnyrin sytytyslanka palaa.

  World News Network

  Lue taustaa: Lähi-idän tikittävä aikapommi

  Egyptin viranomaiset kertoivat odottavansa lisää valuuttatuloja, ja punnan kurssi pysyi vakaana torstaina. Tämä tapahtui päivää sen jälkeen, kun keskuspankki ilmoitti siirtyvänsä joustavampaan valuuttakurssijärjestelmään ja antoi punnan arvon laskea samalla kun Egypti varmisti laajennetun 8 miljardin dollarin IMF-ohjelman.

  LSEG:n tietojen mukaan punnan kurssi liikkui hieman alle 49,5 punnassa dollaria kohden, mikä oli samalla tasolla kuin edellisen päivän sulkemisajan hinnat. Ennen keskiviikon tosiasiallista devalvaatiota ja korkojen jyrkkää nostamista keskuspankki oli pitänyt valuutan kurssin noin vuoden ajan vakaana hieman alle 31 punnassa dollaria kohden.

  Joustavampi valuuttakurssi, mikä on ollut pitkään Kansainvälisen Valuuttarahaston (IMF) keskeinen vaatimus, nähdään ratkaisevana sijoittajien luottamuksen palauttamisessa viimeiset kaksi vuotta ulkomaisen valuutan pulasta kärsineeseen talouteen.

  Rahan arvon syöksyminen tarkoittaa kuitenkin myös ostovoiman heikentymistä ja tuotituotteiden kallistumista. Samaan aikaan Egyptin Suezin kanavasta saamat kanavamaksut ovat romahtaneet huthi-militanttien aloitettua iskut laivoja kohtaan ja varustamoiden reitittäessä rahtialusliikenteen Afrikan ympäri.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa