Lisää

  Nigeriassa kaapattu yli 275 oppilasta koulusta

  Nigeriassa ainakin 275 oppilasta on kateissa asemiesten hyökättyä kouluun maan luoteisosassa. Tämä on jo toinen joukkokaappaus maassa viikon sisällä.

  World News Network

  Paikallisviranomaiset Kadunan osavaltiosta vahvistivat oppilaiden kaappauksen Kurigan koulusta torstaina, mutta eivät antaneet tarkkaa lukumäärää, sillä he olivat vielä selvittämässä kadonneiden määrää.

  Koulun viranomaiset kertoivat osavaltion kuvernöörille noin 25 kaapatun oppilaan palanneen vanhemmilleen, mutta 275 on edelleen kateissa.

  Etsintä- ja pelastuspartio on lähetetty etsimään lapsia ja yrittämään heidän pelastamista.

  Noin 175 kateissa olevasta oppilaasta on arviolta 8–15-vuotiaita.

  Ryhmittymät kaappaavat Nigeriassa usein ihmisiä lunnasrahojen toivossa. Aseistetut rikollisjengit ovat kohdistaneet hyökkäyksiä kouluihin ja oppilaitoksiin aiemminkin, erityisesti maan luoteisosassa. Tällaiset hyökkäykset ovat kuitenkin vähentyneet viime aikoina.

  Kurigan paikallisneuvoston jäsen Idris Maiallura kertoi käyneensä koululla ja että aseistetut miehet olivat ensin kaapanneet 100 alakoululaista, mutta vapauttaneet heidät myöhemmin, kun taas osa muista oppilaista pääsi pakenemaan.

  Vanhemmat ja asukkaat syyttävät kaappauksista alueen turvallisuuden puutetta.

  Nigeriasta Eurooppaan suuntautuvan ihmiskaupan takana on monimutkainen vyyhti – Köyhyys ja epärealistiset odotukset ruokkivat ilmiötä, mutta tarjontaa ei olisi ilman kysyntää.1


  Viitteet
  1. https://www.maailma.net/uutiset/nigeriasta-eurooppaan-suuntautuvan-ihmiskaupan-takana-on-monimutkainen-vyyhti-koyhyys-ja

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeAljazeera

  Enemmän luettavaa