Lisää

  Turussa tapahtuneet ryöstöt selviämässä

  Kaikille tutkinnan kohteena oleville nuorille on yhteistä se, että heillä on haasteita elämäntaidon hallinnassa.

  World News Network

  Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi tänään 16-vuotiaan nuorukaisen todennäköisin syin epäiltynä kahteen törkeän ryöstön yritykseen ja yhteen törkeään ryöstöön. Epäillyt rikokset tapahtuivat Turussa.

  Kahdessa tapauksessa epäillyt väkivallanteot kohdistuivat saman Turun keskustassa sijaitsevan liikkeen henkilökuntaan. Yhdessä tapauksessa rikoksen uhrina oli kadulla yöaikaan kävellyt mies.

  Poliisin tutkintaa ovat edesauttaneet keskustan alueen valvontakamerat. Poliisi on tarkistanut useita kaupungin, liikekiinteistöjen sekä taloyhtiöiden valvontatallenteita. 

  Epäillyt ovat tallentuneet kameratallenteille, ja heidät on tunnistettu niistä.

  – Poliisi kiittää myös hätänumeroon soittaneita. Heidän antamansa tuntomerkit ovat olleet suurena apuna tutkinnan alkuvaiheessa, kertoo komisario Juhani Malmberg Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

  Ryöstöistä epäillään yhteensä kolmea nuorta

  Poliisi on pidättänyt 16-vuotiaan vangitun lisäksi alle 18-vuotiaan rikoskumppanin. Lisäksi asiassa on epäiltynä vielä kolmas alle 18-vuotiaista henkilö, jota ei ole tavoitettu, mutta hänen henkilöllisyytensä on tiedossa. Poliisi kehottaa kyseistä henkilöä ilmoittautumaan poliisille. Nämä 18-vuotiaat nuoret eivät ole epäiltyinä kaikissa tutkittavana olevissa tapauksissa.

  – Kaikille tutkinnan kohteena oleville nuorille on yhteistä se, että heillä on haasteita elämäntaidon hallinnassa. Lisäksi osa epäillyistä on ollut todennäköisesti päihtyneitä, Malmberg toteaa.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

  Enemmän luettavaa