Lisää

  Iso-Britannia ei estänyt IRA:n terroria vaikka tiesi siitä etukäteen

  Selvityksen mukaan Iso-Britannian paras IRA-vakooja maksoi luultavasti enemmän ihmishenkiä kuin pelasti.

  World News Network

  Irlannin tasavaltalaisarmeijassa (IRA) koodinimellä ”Stakeknife” -soluttautuneen brittiläisen kaksoisagentin toimet todennäköisesti maksoivat enemmän ihmishenkiä kuin ne pelastivat Pohjois-Irlannin konfliktissa, todettiin perjantaina riippumattoman tutkimuksen mukaan.

  Nationalistinen IRA, joka vastusti Iso-Britannian valtaa maakunnassa, oli vastuussa yli puolesta 3 600 kuolemasta kolmen vuosikymmenen ajan kestäneen konfliktin aikana, joka päättyi suurelta osin rauhansopimukseen vuonna 1998.

  Operaatio Kenovan väliraportissa todettiin, että Britannian turvallisuusjoukot olivat usein tietoisia välittömistä sieppauksista ja murhista, mutta eivät kuitenkaan suojelleet vaarassa olevia.

  Raportin mukaan seuraus oli, että murhat, jotka olisi pitänyt estää, saivat tapahtua, ja syyllisille jätettiin vapaus jatkaa hirmutekoja.

  ”Tämä raportti ei jätä epäilystäkään siitä, että republikaanien johto oli vastuussa lukuisista kauhistuttavista rikoksista, joista monia hallitus ei estänyt”, Kenovan entinen johtaja Jon Boutcher sanoi.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa