Lisää

  Irlanti äänesti perinteisten perhearvojen puolesta

  Äänestäjät hylkäsivät perjantaina pidetyssä kansanäänestyksessä esitykset muuttaa perustuslaillisia viittauksia perheen määritelmään. Lähteenä on käytetty Reutersin uutista, joka oli vahvasti asenteellinen ja pyrki selkeästi vaikuttamaan lukijan mielipiteisiin. Verkkomedia on pyrkinyt kääntämään tekstin neutraalisti.

  World News Network

  Irlannissa äänestäjät hylkäsivät perjantaina pidetyssä kansanäänestyksessä esitykset muuttaa perustuslaillisia viittauksia perheen määritelmään ja ”äidin kotityötehtäviin”. Äänestyspäivä oli sama kuin kansainvälinen naistenpäivä.

  Pääministeri Leo Varadkar oli esittänyt kansanäänestystä mahdollisuutena poistaa perustuslaillisesta tekstistä ”hyvin vanhanaikaista ja naisia syrjivää kieltä”.

  Hän sanoi hallituksen hyväksyvän äänestystuloksen.

  ”Tässä vaiheessa on selvää, että sekä perhettä että hoitoa koskevat perustuslain muutosesitykset on hylätty – selkeästi ja hyvällä äänestysprosentilla”, hän totesi.

  ”…Meidän tehtävämme oli vakuuttaa enemmistö äänestämään ’kyllä’, ja siinä epäonnistuimme selvästi.”

  Virallisia tuloksia odotetaan julkaistavaksi myöhemmin päivän aikana.

  Kaksi esitystä olisivat muuttaneet vuoden 1937 perustuslain artikkelin 41 sanamuotoa.

  Ensimmäisessä esityksessä kansalaisia pyydettiin laajentamaan perheen määritelmää avioliittoon perustuvasta suhteesta muihin kestäviin suhteisiin, riippumatta siitä, perustuvatko ne avioliittoon vai eivät.

  Toisessa esityksessä äidin velvollisuuksia koskeva teksti olisi korvattu lausekkeella, jossa tunnustetaan perheenjäsenten toisilleen antamaa hoivaa ”heidän välisen siteen vuoksi”.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa