Lisää

  Portugalin vaalit oikeiston juhlaa

  Mielenosoitukset Euroopassa tulevat jatkumaan ja poliisin otteet tulevat kovenemaan entisestään. On selvää, että tämä aiheuttaa lisää vallan vastustusta.

  World News Network

  Portugalin konservatiivit voittivat vaalit oikeiston nousussa.

  Portugalin keskustaoikeistolainen Demokraattinen allianssi (AD) voitti sunnuntain parlamenttivaalit, sen johtaja Luis Montenegro sanoi, vaikka on epäselvää, pystyykö hän muodostamaan hallitusta ilman oikeistolaisen Chegan tukea, jonka kanssa hän on jälleen kieltäytynyt neuvottelemasta.

  Chegan edustus parlamentissa yli nelinkertaistui vähintään 48 lainsäätäjään 230-paikkaisessa parlamentissa, antaen oikeistolle enemmistön ja mahdollisuuden muodostaa vastaava oikeistohallitus kuin Suomessa. Suomessakin oikeistopopulistinen puolue Perussuomalaiset on kesyyntynyt hallitusvastuun myötä.

  Tulos korostaa poliittista kallistumista oikeistoon kaikkialla Euroopassa. Portugalia, joka palasi demokratiaan vasta fasistisen diktatuurin kaatumisen jälkeen 50 vuotta sitten, on pitkään pidetty immuunina oikeistopopulismin nousulle, joka on vallitseva trendi koko Euroopassa tällä hetkellä.

  Oikeiston Euroopanlaajuisen nousun odotetaan johtavan oikeistopuolueiden voittoihin eurovaaleissa kesäkuussa pidettävissä Europarlamenttivaaleissa.

  Oikeisto ei ole suurin ongelma

  Kansa ei koe samaistuvansa tällä hetkellä vallassa olevaan vihervasemmiston ihannoimaan ja ajamaan woke – vihreä siirtymä – sodanlietsonta -politiikkaan. Tämä aiheuttaa jo muutenkin inflaation kourissa kärsiville kansalaisille kuluja ja menoja, joita ihmisten ja yritysten talous ei yksinkertaisesti kestä. Kansalaiset eivät myöskään tunnu allekirjoittavan kaikkea sitä ideologiaa, jota valtaapitävät yrittävät ajaa läpi.

  Maanviljelijät ovat osoittaneet mieltään ympäri Eurooppaa jo kuukausia, eikä valtaapitävät näytä taipuvan kansan tahtoon kuin koristeeksi. Kansa haluaa muutosta ”mädätykseen” ja Eurovaaleista on tulossa mielenkiintoinen koitos, mikäli vallanpitäjät eivät näe kokonaiskuvaa ja ota kansan mielipidettä paremmin huomioon.

  Mielenosoitukset Euroopassa tulevat jatkumaan ja poliisin otteet tulevat kovenemaan entisestään. On selvää, että tämä aiheuttaa lisää vallan vastustusta. Tämä tulee näkymään Eurovaaleissa, mikäli sitä ennen ei tapahdu suurta muutosta nykylinjaan.

  Aika tälle uskottavalle ja tarpeeksi suurelle muutokselle on käymässä vähiin.

  Verkkomedia

  Victor A. Lausas
  info@verkkomedia.fi

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa