Lisää

  Orban: Trump lopettaisi Ukrainan tukemisen

  "Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump ei anna rahaa auttaakseen Ukrainaa taistelemaan Venäjää vastaan, jos hän voittaa presidentinvaalit."

  World News Network

  ”Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump ei anna rahaa auttaakseen Ukrainaa taistelemaan Venäjää vastaan, jos hän voittaa presidentinvaalit. Tämä nopeuttaisi sodan loppumista”, Unkarin pääministeri Viktor Orban sanoi tavattuaan presidenttiehdokas Trumpin Floridassa perjantaina.

  ”Hän ei anna penniäkään Ukrainan ja Venäjän väliseen sotaan ja siksi sota päättyy”, Orban sanoi valtiontelevisiolle myöhään sunnuntaina. ”On selvää, ettei Ukraina pysy pystyssä yksinään.”

  ”Jos amerikkalaiset eivät anna rahaa ja aseita ja eurooppalaiset tekevät saman, tämä sota on ohi. Ja jos amerikkalaiset eivät anna rahaa ja eurooppalaiset eivät pysty rahoittamaan tätä sotaa omin voimin, sota päättyy.”

  Orban on kieltäytynyt lähettämästä aseita Kiovaan ja ylläpitänyt läheisiä taloussuhteita Moskovaan siitä lähtien, kun Venäjän joukot hyökkäsivät Ukrainaan vuonna 2022. Hän tapasi Venäjän presidentin Vladimir Putinin viimeksi lokakuussa Kiinassa huolimatta Euroopan unionin pyrkimyksistä eristää Moskova.

  Orban sanoi, että on asia erikseen, kuinka rauhanneuvotteluissa tulee aselevon jälkeen käymään ja kuinka vakaa ja turvallinen Eurooppa luodaan, mutta ensin on saavutettava rauha ja ”Trumpilla on siihen keinot.”

  Trumpin kampanjatoimiston julkaisemassa tiedotteessa ei mainittu Ukrainaa, sillä kaksikko keskusteli molempiin maihin vaikuttavista asioista, mukaan lukien niiden rajaturvallisuudesta.

  Euroopan johtajia on pitkään hermostuttanut se, että Trumpin uusi presidenttikausi merkitsisi Yhdysvaltojen tuen heikkenemistä sekä Ukrainalle että mahdollisesti myös Naton transatlanttiselle sotilasliitolle.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa