Lisää

    CIA:n biolaboratoriot – Kuinka selvität mikä niiden todellinen tarkoitus on

    Ukrainan sodan myötä keskusteluun ovat nousseet maan alueella sijaitsevat biolaboratoriot, joiden väitetään kytkeytyvän Yhdysvaltain keskustiedustelupalveluun CIA:han. Mitä nämä laboratoriot todella tekevät, ja miksi niiden toiminta herättää niin paljon kysymyksiä?

    World News Network

    Laboratorioiden pitkään jatkunut salailu ja salaliittoteoriaksi leimaaminen on päättynyt, Yhdysvaltojen alivaltiosihteeri Victoria Nuland on myöntänyt asian kongressille. Kysyttäessä onko Ukrainassa biologisia ja kemiallisia aseita, Nuland vastasi ”pelkäävänsä, että Venäjä saa ne haltuunsa.” Nuland lisäsi kuitenkin, että jos tällaisia aseita käytetään, hän on ”100% varma että se olisi Venäjä.”

    Mitä tiedämme laboratoriosta:
    – Ukrainassa on useita biolaboratorioita, jotka tekevät yhteistyöstä Yhdysvaltojen kanssa.
    – Nämä laboratoriot tutkivat vaarallisia taudinaiheuttajia, kuten Anthraxia ja Ebolaa.
    – Yhdysvaltain mukaan laboratoriot ovat osa bioturvallisuusohjelmaa, jonka tarkoituksena on ehkäistä pandemioiden syntymistä.

    Miksi laboratoriot herättävät epäilyksiä:
    – Venäjä on väittänyt, että laboratorioissa kehitetään biologisia aseita.
    – Jotkut ihmiset ovat huolissaan siitä, että laboratorioissa voi tapahtua onnettomuuksia, jotka voivat johtaa taudinaiheuttajien leviämiseen.
    – Toiset epäilevät, että Yhdysvallat käyttää laboratorioita salaisen sotilastutkimuksen peitteenä.

    Yksi erittäin tärkeä kysymys on, että jos Yhdysvallat ja sen keskustiedustelupalvelu ylläpitää tutkimuslaboratorioita jotka toimivat legitiimisti ja hyvän asian puolesta, miksi nämä laboratoriot ovat Ukrainassa ja ympäri maailmaa, eivät Yhdysvalloissa.1

    Kiinan mukaan Yhdysvalloilla on 336 biologisen sodankäynnin laboratoriota yhteensä 30 eri maassa, myös surullisenkuuluisassa Wuhanissa. Kiina on vaatinut Yhdysvalloilta vastauksia.2

    Pentagon on myöntänyt operoivansa 46 erillistä biolaboratoriota Ukrainassa.3

    Totuuden etsiminen:
    On tärkeää muistaa, että kaikkiin kysymyksiin ei ole yksiselitteisiä vastauksia. On olemassa paljon spekulaatiota ja disinformaatiota, ja totuuden löytäminen voi olla haastavaa.

    Itsenäinen tiedonhaku:
    Paras tapa muodostaa oma mielipiteesi asiasta on tehdä itsenäistä tiedonhakua. Tässä itsenäiseen tiedonhakuun muutamia vinkkejä:

    – Etsi ukrainalaisten tutkimuslaitosten julkaisuja tieteellisistä tietokannoista, kuten PubMed (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/) tai Google Scholar (https://scholar.google.com/). Mikäli laboratoriot ovat hyvällä asialla ja toimivat siviilikäytössä tutkien vaarallisia taudinaiheuttajia kuten Yhdysvallat asian tiimoilta väittää, ovat laboratoriot varmasti julkaisseet tieteellisiä julkaisuja. Nämä tieteelliset julkaisut (Scientific Papers) ovat kansainvälinen tapa julkaista tutkimustuloksia ja kertoa tutkimustuloksista, ja ne altistetaan kansainväliselle tiedeyhteisölle vertaisarvioitavaksi. Ilman näitä tieteellisiä julkaisuja voidaan olettaa, ettei siviilitutkimusta ole tehty.
    – Käytä hakusanoja, jotka liittyvät laboratorioiden mahdollisin tutkimusalueisiin, kuten zoonoosi (eläimistä ihmisiin tarttuvat taudit), eläinlääketiede tai tietyt taudinaiheuttajat, kuten esimerkiksi pernarutto tai ebola (on kuitenkin epätodennäköistä, että nämä olisivat siviilitutkimuksen keskiössä).
    – Tutki yhteistyöprojekteja. Siviilitutkimuslaitokset tekevät usein yhteistyötä kansainvälisten järjestöjen tai yliopistojen kanssa. Voit etsiä näiden järjestöjen verkkosivuilta yhteistyöprojekteja ukrainalaisten laitosten kanssa.
    – Rajaa hakutuloksia kirjoittajan yhteistyötahon mukaan ja etsi julkaisuja ukrainalaisista laitoksista, joista on mainittu uutisissa tai joita Yhdysvaltain ulkoministeriö on maininnut.
    – Käytä useita eri lähteitä, kuten uutisartikkeleita, tieteellisiä julkaisuja ja asiantuntijoiden kommentteja.
    – Ole kriittinen lukemasi suhteen ja tarkista tietojen paikkansapitävyys, vaikka se saattaakin olla haastavaa. Luonnollisesti osapuolet peittelevät jälkiään ja valehtelevat, mikäli jotain hämärää on tekeillä, joten älä usko kaikkea lukemaasi.

    Jos laboratoriot todella ovat siviilikäytössä, niiden toiminnasta pitäisi löytyä todisteita tieteellisten tutkimusjulkaisujen muodossa. Jos merkittävää määrää kansanterveyteen liittyviä tutkimusjulkaisuja ei löydy, se herättää kysymyksiä laitosten todellisesta luonteesta.

    Tämän artikkelin tarkoitus ei ole tarjota valmiita vastauksia, vaan ohjata sinut itsenäisen tiedonhankinnan pariin. Verkkomedia kannustaa sinua tutkimaan asiaa tarkemmin ja muodostamaan oman mielipiteesi siitä, mikä on CIA:n biolaboratorioiden todellinen tarkoitus.

    Verkkomedia

    Victor A. Lausas
    info@verkkomedia.org


    Viitteet
    1. https://ua.usembassy.gov/embassy/kyiv/sections-offices/defense-threat-reduction-office/biological-threat-reduction-program/
    2. http://www.xinhuanet.com/english/northamerica/20220308/cf0d75294eb649f098f33dcde4a01495/c.html
    3. https://morningstaronline.co.uk/article/w/us-asked-explain-after-pentagon-admits-operating-46-biolabs-ukraine-after-months

    Uusimmat

    Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
    Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org

    Enemmän luettavaa