Lisää

  Biden ja Trump eriarvoisia lain edessä

  Lain tulisi olla sama kaikille, sympatiasta ja muistista huolimatta. Huonomuistisuus ei ole oikeutus rikkoa lakia.

  World News Network

  Yhdysvaltalainen syyttäjä, joka herätti poliittisen myrskyn viime kuussa raportilla, jonka mukaan presidentti Joe Bidenin kärsii ”huonosta muistista”, puolusti arviotaan tiistaina ja sanoi, että se oli tarpeen hänen tutkiessaan presidentin salaisiksi luokiteltujen asiakirjojen käsittelyä.

  Entinen Yhdysvaltain erityislakimies Robert Hur puhui edustajainhuoneen oikeuskomitealle, joka on ollut yksi paneeleista, jotka ovat suorittaneet 81-vuotiaan Bidenin virkasyytetutkimusta.

  ”Arvioni raportissa presidentin muistin merkityksestä oli tarpeellinen, tarkka ja oikeudenmukainen”, Hur sanoi avauspuheenvuorossaan. ”En siivonnut raporttiani. En myöskään väheksynyt presidenttiä epäoikeudenmukaisesti. Selitin valtakunnansyyttäjälle päätökseni ja sen syyt. Tein mitä minun pitikin tehdä.”

  Hur, Marylandin entinen liittovaltion ylin syyttäjä, kieltäytyi nostamasta rikossyytteitä Bideniä vastaan kuukausia kestäneen tutkinnan jälkeen Bidenin henkilökohtaisesta kodista ja entisestä toimistosta löydetyistä salaisista asiakirjoista.

  Hur sanoi, että Bidenin muisti ja mielentila olivat tärkeitä hänen johtopäätöksissään siitä, säilyttikö Biden tietoisesti arkaluonteisia tietoja.

  Raportissa todettiin, että ”Hra Biden todennäköisesti esittelisi itsensä valamiehistölle, kuten hän teki haastattelussamme, sympaattisena, hyvää tarkoittavana, vanhempana miehenä, jolla on huono muisti.”

  Sympatia luo kaksoisstandardeja

  Trump, 77, on joutunut rikossyytteeseen turvaluokiteltujen asiakirjojen väärinkäsittelystä. Hurin raportissa mainittiin erot näiden kahden tapauksen välillä, mukaan lukien väitteet Trumpin estelyistä, mutta lainsäätäjät syyttivät syyttäjiä kaksoisstandardeista.

  ”Joe Biden rikkoi lakia, mutta koska hän on unohtava vanha mies, joka vaikuttaisi myötätuntoiselta valamiehistön silmissä, herra Hur päätti olla nostamatta syytteitä”, sanoi republikaani Jim Jordan, edustajainhuoneen oikeuskomitean puheenjohtaja.

  Biden, historian vanhin Yhdysvaltain presidentin virkaa hoitanut henkilö, vastusti luonnehdintaa julkisissa huomautuksissaan raportin julkistamisen jälkeen ja sanoi, että hänen muistinsa oli hyvä, ja varapresidentti Kamala Harris kutsui raporttia poliittisesti motivoituneeksi.

  Sekä Biden itse, että Kamala Harris väittävät, ettei Bidenin muistissa ole vikaa. Miksi Bideniä ei aseteta syytteeseen? Lain tulisi olla sama kaikille, sympatista tai muistista huolimatta. Huonomuistisuus ei ole oikeutus rikkoa lakia.

  Todennäköisesti Biden pelkää presidentinvaaliehdokkuutensa vaarantuvan, mikäli huonomuistisuus myönnetään. Asian kieltämällä he kuitenkin pelaavat republikaanien pussiin, jos huonomuistisuus on ollut kantava voima sille, ettei Bideniä ole asetettu syytteeseen.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa