Lisää

  Romanialainen tuomioistuin hyväksyi Andrew Taten luovutuksen

  Romanialainen tuomioistuin on hyväksynyt Britannian pyynnön luovuttaa Internet-julkimo Andrew Tate, mutta lykännyt sitä, kunnes Romaniassa käytävä oikeudenkäynti on päättynyt.

  World News Network

  Oikeus sanoi tiistaina päättäneensä myös, että Tate ja hänen veljensä Tristan olisi vapautettava välittömästi poliisin pidätyksestä. Tates oli pidätettynä 24 tuntia odotettaessa päätöstä Britannian pidätysmääräyksestä.

  Hovioikeus sanoi lausunnossaan, että se ”sääntelee pidätysmääräyksen täytäntöönpanosta ja… lykkäävästä etsityn luovuttamista siihen asti, kunnes Bukarestin oikeudessa käydyssä rikosasiassa on annettu lopullinen tuomio”.

  Tate ja hänen veljensä Tristan pidätettiin maanantai-iltana vuosina 2012-2015 peräisin olevasta seksuaalisesta aggressiosta syytettynä, minkä he ”kategorisesti” kiistävät, hänen PR-tiiminsä sanoi. Luovutuspyynnön antoi Westminster Magistrates Court Lontoossa.

  ”Olemme syyttömiä miehiä, olemme erittäin viattomia miehiä, ja aikanaan kaikki tulevat näkemään sen, ja olemme erittäin innoissamme saadessamme tämän oikeudenkäynnin päätökseen ja puhdistamaan nimemme”, Tate sanoi, kun hänet vapautettiin poliisin pidätyksestä.

  ”On erittäin hauskaa, koska olen pyytänyt romanialaiselta tuomioistuimelta päästä itse menemään Iso-Britanniaan. Olen pyytänyt viisi kertaa ja joka kerta se on hylätty, joten nyt pääsen kotiin. Se on fantastinen uutinen”, hän sanoi.

  Britannian poliisi kertoi, että Taten veljekset olivat osallisena meneillään olevassa raiskaus- ja ihmiskauppasyytösten tutkinnassa ja lisäsi heidän työskentelevän Romanian viranomaisten kanssa.

  ”Arvostamme Bukarestin hovioikeuden päätöstä lykätä Andrew ja Tristan Taten luovuttamista”, vastaajien lakimies Eugen Vidineac sanoi lausunnossaan.

  ”Tämä päätös antaa veljille mahdollisuuden osallistua täysimääräisesti puolustamiseen ja oikeudenkäynnille mahdollisuuden edetä avoimesti.”

  Tate, joka sai miljoonia faneja edistämällä erittäin maskuliinista elämäntapaa, nostettiin kesäkuussa Romaniassa syytteeseen yhdessä veljensä ja kahden romanialaisen naisen kanssa ihmiskaupasta, raiskauksesta ja rikollisjoukon muodostamisesta naisten seksuaalista hyväksikäyttöä varten. He ovat kiistäneet syytteet.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa