Lisää

  Japanilaisen Space Onen Kairos -raketti räjähti ensilennolla

  Kairos kantoi kokeellista hallituksen satelliittia, joka olisi voinut korvata tiedustelusatelliitit tilapäisesti, jos ne menevät pimeäksi.

  World News Network

  Japanin Space Onen valmistama pieni kiinteää polttoainetta käyttävä Kairos-raketti räjähti pian sen ensilaukaisun jälkeen keskiviikkona, kun yritys yritti saada satelliitin kiertoradalle ensimmäisenä japanilaisena yrityksenä.

  18-metrinen raketti räjähti vain sekunteja nousun jälkeen kello 11.01 (0201 GMT), jättäen jälkeensä suuren savupilven, tulta, raketin palasia ja sammutusvesisuihkut lähelle laukaisualustaa, näkyen paikallisen media livestriimeissä.

  Space One sanoi, että se ”päätti lennon” laukaisun jälkeen vuoristoisen Kiin niemimaan kärjessä Länsi-Japanissa ja tutkii lentotietoja.

  Paikallisen Wakayaman hallituksen kuvernööri Shuhei Kishimoto kertoi toimittajille saatuaan selvityksen Space Onelta, että ongelma laukaisi autonomisen lennon lopetusjärjestelmän. Hän ei täsmentänyt, mikä ongelma oli. Henkilövahinkoja ei sattunut ja palo on saatu sammumaan, Kishimoto lisäsi.

  Space One on sanonut, että laukaisu on pitkälle automatisoitu, mukaan lukien lennon lopetustoiminto, ja se vaatii vain noin tusinan verran henkilöitä lennonjohtokeskukseen.

  Kairos kantoi kokeellista hallituksen satelliittia, joka olisi voinut korvata tiedustelusatelliitit tilapäisesti, jos ne menevät pimeäksi.

  Space One oli suunnitellut laukaisua lauantaille, mutta lykkäsi sitä, kun alus saapui läheiselle merialueelle turva-alueen sisään.

  Vaikka Japani on suhteellisen pieni toimija avaruuskilpailussa, maan rakettikehittäjät pyrkivät rakentamaan halvempia raketteja saadakseen osansa Japanin hallituksen ja maailmanlaajuisten asiakkaiden satelliittien laukaisuiden kasvavasta kysynnästä.

  Uusimmat

  Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
  Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
  LähdeREUTERS

  Enemmän luettavaa