Lisää

    Putinin ”varoitukset” ydinaseista vahvasti liioiteltuja

    Putin ei ole varoittanut länttä, Putinilta kysyttiin, olisiko Venäjä todella valmis ydinsotaan, johon Putin vastasi että teknisesti ja sotilaallisesti kyllä. Mitä muuta ydinasevaltion johtaja, jonka laitteet toimivat, voisi edes vastata?

    World News Network

    Reuters uutisoi keskiviikkona 13.3.2024 Presidentti Vladimir Putinin varoittaneen länttä keskiviikkona, että Venäjä on teknisesti valmis ydinsotaan ja että jos Yhdysvallat lähettää joukkoja Ukrainaan, sitä pidettäisiin konfliktin merkittävänä eskaloitumisena.

    Tämä uutinen on kirjoitettu niin, että se antaisi vaikutelman Putinin uhkailleen ydinaseiden käytöllä, joka on edesvastuutonta journalismia ja sodanlietsontaa. Putin totesi, että heidän ydinasearsenaalinsa on teknisesti toimintakuntoinen. Tämän ei edes pitäisi olla uutinen, myös Yhdysvaltojen, Iso-Britannian ja Ranskan omistamat ydinaseet ovat toimintakuntoisia, joskin Iso-Britannian ohjusten laukaisujärjestelmissä on ollut useampia vikoja.1

    Sotaretoriikka ja sodan lietsonta eivät palvele kenenkään etuja ja Suomen mediassa käynnissä oleva systemaattinen suursodan rummutus on edesvastuutonta suursodan normalisointia.

    Putin ei ole varoittanut länttä, Putinilta kysyttiin olisiko Venäjä todella valmis ydinsotaan, johon Putin vastasi että teknisesti ja sotilaallisesti kyllä. Mitä muuta ydinasevaltion johtaja, jonka laitteet toimivat, voisi edes vastata?


    Viitteet
    1. Iso-Britannian ydinohjuksilla laukaisuvaikeuksia

    Uusimmat

    Sananvapaus on Ihmisoikeus - Vastusta kaikkia yrityksiä rajoittaa sitä.
    Kuuntele uutiset - VerkkoAudio - verkkomedia.org
    LähdeREUTERS

    Enemmän luettavaa